Bluetooth-højttalere

B&O Play Beoplay A1

Med Beoplay A2 ramte B&O Play rent ind i en målgruppe af danskere, der ville have lækkert design og anstændig lyd til rimelige penge. Med en kvart million solgte enheder er A2’eren den ubetinget største succes i Struer-fabrikkens 90-årige historie, så der er ikke noget at sige til, at de forsøger at gentage successen med denne lidt mindre og billigere Beoplay A1-model.

Fænomenal skærm og bedre lyd
Beoplay A1 er en Bluetooth-højttaler og den fungerer med alle Bluetooth-udstyrede smartphones, tablets og computere. Det er endnu engang Cecilie Manz, der står bag designet. Det var også hende, der gav os Beoplay A2 og Beolit 15. Det har hun, i vores øjne, gjort rigtig godt. Hvor A2’eren var en flad, firkantet sag, er den noget mindre A1 formet som … en burgerbolle. Et træk der underbygges af toppens mange perforeringer – der i øvrigt er helt runde på midten og ovale i kanterne – der umiskendeligt ligner sesamfrø oven på bollen.

Diameteren på A1 er lidt mindre end en iPhone 6S. Bunden er flad og lavet af skridsikkert gummi, mens toppen, der er af aluminium, buer let. Al betjening foregår via knapper, der er placeret på siderne rundt om højttaleren. Der er desuden monteret en læderstrop, der både kan bruges til at hænge højttaleren op på væggen og som bærerem. Det er nemlig meningen, at A1’eren skal kunne tages med ud i verden, og den virker robust nok til, at den vil kunne klare det.

Spiller bedre end man skulle tro
Størrelsen lover ikke just hifi-kvalitet, men her overrasker A1’eren faktisk positivt. Den spiller nemlig markant bedre end man skulle tro. Bevares, når man investerer i en højttaler af denne slags, kan man ikke forvente at den er grundstenen i et hifi-system til stuen. Men på kontoret eller i børneværelset vil den være perfekt.

Takket være nogle lydtryllerier, hvor underlaget forstærker bassen og lyden skydes nedad, leverer A1’eren en forbavsende fyldig vellyd, der kan følge med selv om der skrues godt op for volumenknappen. Den gør sig virkelig godt med Adeles ”Hello”, men klarer sig også fint gennem Ushers ellers bastæskende ”Papers”. Diskanten i Michael Jacksons ”Billie Jean” er dog lige spids nok.

Tonetouch er en simpel og effektiv equalizer. Godt tænkt.
Tonetouch er en simpel og
effektiv equalizer. Godt tænkt.
En, to, stereo …
Til den slags situationer har B&O Play snittet en gratis app til både iOS og Android. App’en holder ikke alene styr på dine Beoplay-produkter, men tilføjer også en meget brugervenlig equalizer, der gør det muligt at fintune musikken, som man vil have den. Tonetouch, som den hedder, deler lydbilledet op i fire områder; warm, excited, relaxed og bright. Indstillingerne ændres ved at føre fingeren hen gradvist over de forskellige områder. Smart, simpelt og meget effektivt.

I app’en kan man også koble to A1’eren sammen, så de spiller i stereo. Vi havde ikke mulighed for at teste denne funktion, da vi kun havde lånt en enkelt A1’er, men under demonstrationen hos B&O Play fungererede det fint efter lidt fidlerier og en genstart af højttaleren. Problemer som må formodes at blive rettet hurtigst muligt.

Vi sammenlignede Beoplay A1’eren direkte med Sonys splinternye SRS-XB3 højttaler, der er sammenlignelig i både størrelse og funktioner, og A1 spillede den ifølge vores ører af banen. Bevares A1 er også en tredjedel dyrere, men det er pengene værd, når design og kvalitet tages med i ligningen.

Ekstra lækkerier
B&O Play har garneret A1 med et par ekstra lækkerier. For det første kan den bruges som mødetelefon. Den har nemlig både indbygget mikrofon og mulighed for at besvare opkald direkte på højttaleren. For det andet har de udrustet højttaleren med en en såkaldt ”Connect”-knap. Et tryk på knappen forbinder højttaleren til den senest brugte enhed og fortsætte afspilningen af det seneste nummer, man hørte. Smart. B&O Play lover desuden at knappen vil blive opdateret med yderligere funktioner via software-opdateringer senere.

Dertil skal det nævnes at Beoplay A1 oplades via et USB-C stik. Kablet medfølger, men det gør selve opladeren ikke – og det er lidt nærigt til den pris.

Bedre end konkurrenterne
For prisen er nemlig ikke just lav. Det kan godt være at B&O Play-brandet blev lavet for at levere produkter til konkurrencedygtige priser uden at devaluere Bang & Olufsen, men den filosofi er ikke helt gyldig længere; A1’eren koster to tusinde kroner, hvilket er en del mere end konkurrerende produkter fra Bose eller – den tidligere nævnte – Sony.

Når vi alligevel vælger at give et iNPUT anbefaler-badge, så er det fordi Beoplay A1 spiller markant bedre end de sammenlignelige produkter, vi havde adgang til, samtidig med at højttaleren har et nyt og anderledes design, der ser hamrende godt ud på skrivebordet uden at støje med pangfarver eller andre tricks. Både designer og lyd-ingeniørerne burde have en bonus.

B&O Play Beoplay A1

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.999 kr.

Du finder ganske enkelt ikke bedre lyd fra en højttaler i denne størrelse.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.