×
GadgetsMobil og tablets

Anmeldelse: OnePlus 3T

Nu har 3 den – men skal du have den? Den nye OnePlus 3T er en budgettelefon med high-end specifikationer – eller, det er i hvert fald hvad OnePlus selv hævder, og de utroligt mange loyale fans verden over har givet dem ret lige siden den geniale lancering af OnePlus One – du husker måske, at man skulle “inviteres” for at “få lov” at købe telefonen. Magien er efterfølgende måske gået lidt af firmaet, der er blevet mere traditionelt i markedsføring og salgskanaler – eksemplificeret ved, at du nu kan købe telefonen hos 3 her i landet. Ikke desto mindre er OnePlus stadig en lilleput ved siden af Samsung, Apple og Huawei – så hvordan klarer deres nyeste flagskib sig egentlig? Og skal du ned i 3-butikken for at have fat i en? Lad os tage et nærmere kig på 3T.

Design i topklasse

Det kan godt være, telefonen står til omkring 3.000 kr., men den ligner noget, der burde være væsentligt dyrere. Bagsiden er bygget i metal, og telefonen føles ualmindeligt solid. Farven er i vores testeksemplar er en mørk grå – hvilket er rigtigt pænt.

Forsidens glas er Gorilla Glass 4 – hvilket er den næstnyeste generation. Bag glasset finder du en 5,5″ AMOLED skærm. Under den har OnePlus placeret en “knap” – det vil sige, det er ikke en mekanisk knap, men en touch knap, der giver et lille feedback med vibratoren når man trykker på den. Ikke helt så elegant som Apples iPhones, men dog en løsning der fungerer.

Den gamle Android

Vores testudgave er udstyret med Android 6.1, hvilket er ganske håbløst, når nu Android 7.1.1 allerede er udkommet. Og når man tænker på, at OnePlus ellers har ry for at være en af de producenter, der er først med opdateringerne, er det altså skidt, at telefonen leveres med en så gammel version af styresystemet. Egentlig er der udkommet en 7.0 version til 3T, men det har ikke været muligt for os at opgradere – og vores telefon er sendt ud som et almindeligt “køb”, så vi gætter på, at andre vil have det samme problem. Det er noget rod. Det ER muligt at opdatere telefonen selv, men det kræver at man har nogenlunde styr på, hvad man gør – og det gøres via en pc og involverer noget terminal-tasten, så det er ikke alle, der vil have mod på det. Hvis du er teknisk nok, kan det dog gøres – og så er du på Android 7.1.1.

Nu vi er ved styresystemet, så har OnePlus godt nok lagt en overbygning på – ligesom de fleste andre producenter i øvrigt. Men i modsætning til producenter som Samsung og Huawei, så er OnePlus løsningen kaldet Oxygen noget mere diskret og meget tættere på den “originale” Android, hvilket for os at se er en klar fordel. Man kan selvfølgelig altid installere andre launchere hvis man vil have en anden oplevelse.

Kamera på det jævne

For et år siden ville vi formentlig have været ekstremt imponeret af kameraet i OnePlus 3T, men det var før Huawei og Apple virkelig oppede sig med især Mate 9 pro og iPhone 7 Plus. Nu virker det som om, det er en smule kedeligt. Bevares, det tager stadig udmærkede billeder, og farver og kontrast er godkendt, ligesom billeder bliver okay selv ved svag belysning. Men der er stadig ganske langt op til især Huaweis topmodeller, der simpelthen bare tager bedre og – især – skarpere billeder.

Der er muligheder for at gå mere alvorligt til fotograferingen og indstille blænde, hvidbalance og andet via en “Manuel” setting i kamerasoftwaren, hvorved du kan få lidt mere kontrol over kameraet. Men i forhold til, hvad du kan lave med Mate 9 Pro er OnePlus 3T stadig mere et point-and-shoot kamera uden de store dikkedarer. Og for de fleste er det udmærket.

Genial skærm

OnePlus 3T har en AMOLED skærm i fuld HD, 1080 x 1920. Efterhånden begynder det at være standard, at skærmene er i endnu højere opløsning, men i praksis er fuld HD helt fint, og dine øjne vil aldrig få øje på en eneste pixel på 3T. Farverne popper temmeligt meget, hvilket nogen vil sætte pris på. Gør du ikke det, kan du i skærmens indstillinger selv vælge at ændre på det – her er også mulighed for at vælge sRGB, hvilket dæmper farverne en del fra standardindstillingerne. Nogle vil synes, det er for fladt – andre vil elske at slippe for de voldsomme farver. Men muligheden er der, hvilket i sig selv er rigtigt godt.
Lysstyrken er god nok til, at du kan se alt hvad der foregår – også udendørs i højt solskin. AMOLED skærmen er også garant for en helt dyb sort og masser af kontrast. I det hele taget er skærmen godkendt – også selv om vi nok meget hurtigt vil begynde at vænne os til forholdet 18:9 – og dermed vil komme til at kigge på dette skærmformat som lidt gammeldags.

Sammenligner vi med andre telefoner på markedet, ligger 3T sig pænt op ad de allerbedste – måske ikke på niveau med den nye S8 fra Samsung, men nogenlunde i samme kvalitet som Huaweis Mate 9 Pro og en del bedre end Huaweis P10. Den leverer også en mere fleksibel opløsning end hvad Apple leverer med deres iPhone 7 og 7 Plus.

Masser af hukommelse

3T er udstyret med 6GB hukommelse, hvilket er en del over dagens standard. Det giver god hastighed, selv når du har mange apps åbne på samme tid. Generelt er hastigheden helt i top på OnePlus 3T, der er udstyret med en SnapDragon 821 processor. Det er ikke den allerhurtigste processor, men det virker som om chipsettet sammen med processoren og en ganske kraftig grafikchip alligevel formår at drive hastigheden på OnePlus 3T op, for vores målinger placerer den på niveau med Huawei P10 og lige under Mate 9 Pro.

Batterilevetid omkring middel

OnePlus 3T er udstyret med et batteri på 3400mAh, hvilket er fornuftigt i klassen. Det leverer også ganske udmærket – især hvis man lader telefonen lukke for de apps, der bruger ekstremt meget strøm i baggrunden. Det kræver så, at eksempelvis Facebook skal startes op fra grunden stort set hver gang.

Reelt kan du forvente, at OnePlus 3T overlever en dag ved hård brug, hvilket er standard. Slapper du lidt af (og bruger førnævnte funktion) kan du forvente at få op til to dages brug af batteriet.

Ingen SD kort?

De fleste af konkurrenterne har mulighed for, at du kan indsætte et SD kort og dermed udvide hukommelsen. Eftersom den største udgave af OnePlus 3T “kun” er udstyret med 128GB hukommelse ville det være mere end almindeligt praktisk at kunne udvide med et SD kort – men det kan vi ikke. I stedet er der plads til to simkort. Vi kunne godt ønske os, at OnePlus havde gjort som Huawei og lavet en skuffe, hvor man kunne vælge imellem et SD kort eller et simkort.

Av mine ører

Generelt skal man ikke afspille lyd fra en mobils højttalere – der burde nærmest være forbud mod at mishandle musik på den måde. Ikke desto mindre kan det jo ske, at man skal høre nyheder eller noget andet på telefonens indbyggede højttalere – og det er altså en lidt ærgelig omgang på OnePlus 3T. Her er simpelthen ingen bund overhovedet – ikke engang den minimale omgang bas man ofte kan finde i en mobil kan det blive til. Det hele ender som en stor gang dåselyd – hvad enten du altså afspiller nyhederne eller – FY, blev der sagt! – musik. Et godt headset eller en bluetooth højttaler er et minimum. I øvrigt er her et 3,5mm stik, så du vil kunne tilslutte hovedtelefoner med ledning også.

Konklusion: En fantastisk telefon til prisen

Hvis man kigger isoleret på specs ligger OnePlus 3T sig fint op ad konkurrenterne; den både ligner og føles som sidste års topmodeller, og klarer sig fint i konkurrencen imod eksempelvis Samsung Galaxy S7, Huawei Mate 9 Pro og Googles Pixel XL. Der hvor den virkelig skiller sig ud er på prisen. For 3.330 kr. (ekskl. abonnement) får du en 128GB model, der virkelig leverer varen til den pris. Så leder du efter en fuldblods mobil til discount pris er der ingen tvivl om, at OnePlus 3T er værd at kigge nærmere på.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.