×
GadgetsHifi

Anmeldelse: Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Du bliver nødt til at indse det; trådløse hovedtelefoner er kommet for at blive. Flere og flere producenter dropper det traditionelle 3,5mm minijack stik, og når det er sket er der ikke så mange muligheder tilbage – i hvert fald ikke, hvis du vil kunne oplade telefonen og høre musik samtidig. Du må investere i et par trådløse hørebøffer. Der findes i dag et væld af forskellige formfaktorer, og det lader til, at “bøjle-designet” med en let nakkebøjle er kommet for at blive – og nu er tyskerne også hoppet med på den vogn med deres Sennheiser Momentum In-Ear Wireless.

All business

Sennheiser laver måske ikke det mest sexede design i verden, sådan generelt – deres QC noise cancelling headset er et godt eksempel på det – men Momentum serien plejer at være lidt mere… Festlig. Det er dog ikke rigtigt tilfældet med Momentum In Ear Wireless, for her er designet pænt kedeligt. Godt nok har Sennheiser prøvet at spiffe det lidt op med et par røde detaljer, men det har egentlig ikke rigtigt hjulpet så meget – og det vil måske endda skræmme nogen væk, så måske Sennheiser bare skulle være blevet ved en ren sort.

Generelt er bøjledesignet noget, der deler vandene. Der er dem, der elsker det fordi det er praktisk at have hængende ned fra halsen – du mister aldrig dine hovedtelefoner – og der er dem der hader det, fordi det… Ser lidt nørdet ud. Det er dog en smagssag, så vi vil selv lade dig vurdere, om det er det ene eller det andet.

Lydkvalitet á la Sennheiser

Hvis du har ejet et Sennheiser headset før ved du nogenlunde, hvad du kan forvente med Momentum In Ear Wireless; lydkvaliteten er glimrende. Her er faktisk endda uventet meget bas (selv om det er karakteristisk for Momentum serien) og den kraftige bas formår alligevel at være forholdsvis veldefineret. Momentum understøtter aptX, så hvis du har en nyere Android telefon kan du også forvente, at lydkvaliteten får et lille nøk opad. Vi hører det tydeligst ved akustisk musik med masser af stille passager – her er der ingen støj, i hvert fald ikke hvis du ellers har en nogenlunde kvalitet lydfil eller streaming ved en rimelig bitrate. Diskant og mellemtone lyder også glimrende og du kan faktisk få et ganske overbevisende lydniveau ud af Sennheiser Momentum In-Ear Wireless.

Simpel og god betjening

Knapperne der styrer lyden på Momentum sidder på bøjlen og er faktisk placeret ret fornuftigt på enden af venstre side af bøjlen. Her finder du lydkontrol og kan hoppe frem og tilbage imellem numre. Knapperne er solide og lette at mærke forskel på, og når du har brugt hovedtelefonerne i et stykke tid føles det okay intuitivt at kontrollere det fra bøjlen.

Batterilevetid over middel

Hovedtelefoner med bøjledesign er ofte karakteriseret ved at have en fornuftig batterilevetid, og det gør sig også gældende for Momentum. Vi har gentagne gange fået et stykke over ti timers afspilning ud af en opladning. Til gengæld kan en fuld opladning tage op til to timer – og endda lidt over. Men det er rart at have et sæt hovedtelefoner, hvor man ikke skal bekymre sig om batterilevetiden, for det er normalt et af de største problemer for de mindre headsets.

Masser af kvalitet til prisen

Med Sennheiser Momentum In Ear Wireless får du masser af kvalitet til en fornuftig pris. Havde det dog bare været lidt pænere og måske lidt mindre nørdet. Men en glimrende lydkvalitet, let betjening og en batterilevetid over ti timer er altså meget godt for 1.499 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.