TophistorieWearables

Anmeldelse: Withings Scanwatch leverer varen, men er ikke særlig ’smart’

Withings Scanwatch er proppet med smarte funktioner til måling af dit og dat. Men noget smartwatch er det bestemt ikke.

Måler det hele

Hvad den også har, som ikke findes på synderligt mange smartwacthes, er EKG og måling af iltindhold i blodet (SpO2). Kun Apple Watch Series 6 byder på samme målinger. Samsung Galaxy Watch har godt nok EKG indbygget, men måler ikke iltindhold i blodet.

Derudover måler Scanwatch puls, distance, højde, åndedræt og kalorier. Uret kan også håndtere et utal af forskellige træningstyper, deriblandt løb, svømning, cykling, gåture, roning, yoga, pilates, Zumba og meget mere. Selv ridning. Også i indedørs varianter. Alt sammen samles i øvrigt via Health Mate app’en, der naturligvis fås til både iPhone og Android-telefoner.

Ikke så smart

Det uret ikke har er, som nævnt, de intelligente funktioner, som mange smartphone-købere leder efter. Der er ikke indbygget GPS (men den kan bruge mobilens) eller NFC, så trådløs betaling via systemer som Google Pay er udelukket. Der er heller ikke mulighed for at lægge musik på intern hukommelse, så man kan lytte til musik mens man træner.

Samspillet med telefonen er i øvrigt heller ikke optimalt. Man kan få notifikationer fra kompatible apps (og det er faktisk mange), men man kan ikke installere apps på uret. Som i overhovedet. Går du og drømmer om at betjene dit Hue-smartlys via uret, så glem det.

iNPUT mener …

Withings ScanWatch er en ret kompetent fitnesstracker, det kan der ikke herske tvivl om. Jeg har også tjekket målingerne i forhold til andre kilder og de ser faktisk ud til at være ret præcise.

Det helt store problem er prisen. Man kan mere intelligente ure til lavere pris; Apple Watch Series 3 koster 1.699 kroner mens Apple Watch SE står til 2.299 kroner. Man kan desuden få fitnesstrackere, der er endog væsentlig billigere, men som kan stort set det samme. Som forbruger ender man altså med at betale primært for designet, for EKG og SpO2 samt for at komme ind i Withings-økosystemet af målere. Det sidste er måske ikke så dumt, hvis man vil selvmåler-vejen, for Withings leverer naturligvis data på tværs af enheder.

Withings Scanwatch

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

2.699 kr.

Tidligere side 1 2
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.