GadgetsTophistorie

Apple advarer mod AirTag-batterier med bitterstoffer

Det er ikke alle knapcelle-batterier der fungerer sammen med Apple AirTag. Du bør undgå dem med bitterstoffer, advarer Apple.

I et support-dokument advarer Apple nu om, at det ikke er alle knaphulsbatterier af typen CR2032 der fungerer sammen med AirTag. Det skyldes en belægning af de såkaldte bitterstoffer, som findes på visse batterier.

“CR2032 batterier med belægning af bitterstoffer fungerer muligvis ikke med AirTag eller andre batteridrevne produkter, afhængigt af belægningens placering i forhold til batterikontakterne,” skriver Apple.

Små børn er kendt for at putte de særeste ting i munden – også batterier, hvilket kan være fatalt. Derfor er mange batteri-producenter begyndt at smøre de såkaldte bitterstoffer på overfladen af batterierne. Bitterstoffer er ikke-giftige kemikalier, der lugter eller smager bittert og det bruges almindeligvis til at modvirke indtagelse eller indånding af potentielt farlige produkter.

Når bitterstofferne kommer i kontakt med mundens spyt, opstår en ubehageligt smag. Ideen er, at det smager så fælt, at børnene ikke vil have det i munden.

Apples advarsel kommer efter at en australsk forbrugerorganisation i juni måned anbefalede forældre at holde AirTag væk fra mindre børn. Det er simpelthen for nemt at skille AirTag ad og få adgang til knaphulsbatteriet, mener forbrugerorganisationen.

På baggrund af organisationens advarsel har den australske forhandler Officeworks simpelthen valgt at fjerne AirTag fra hylderne.

Udfordringen med bitterstofferne i forhold til AirTag opstår, hvis batteri-producenten har smurt bitterstofferne hen over kontaktpunkterne på batteriet, så ‘filmen’ forhindrer fysisk kontakt mellem AirTag og batteri.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.