×
TeknologiTophistorie

Google udvider Find Min Enhed med offline-funktion

Snart får du hjælp fra millioner af Android-brugere til at finde slukkede enheder på Find Min Enhed netværket.

Google har meddelt en række brugere, at offline-funktionen i Find Min Enhed netværket bliver tilgængelig en af de nærmeste dage. Det er en funktion, der har været ventet siden sidste år ved denne tid, hvor den blev annonceret på Google I/O.

Som navnet antyder bliver det dermed muligt at finde enheder, der ikke er tændte. Funktionen bruger data fra millioner af andre Android-enheder til at finde placeringen af manglende telefoner og tilbehør – svarende til sporingsteknologien, der bruges af Apple og Tile.

Ifølge 9to5android kan både telefoner, hovedtelefoner og trackere spores, selv om om de er offline.

Mailen blev sendt ud fredag og lovede, at offline-funktionen til Find Min Enhed ville blive tilgængelig om tre dage. Altså mandag eller tirsdag alt efter tidszone.

Selv om funktionen blev annonceret allerede sidste år, har Google bevidst holdt den tilbage. Det skyldes at Google og Apple arbejdede sammen om en industristandard, der skal hjælpe med at sikre, at teknologien ikke bruges til at spionere andres bevægelser. Noget der har været et problem for Android-brugere efter Apples lancering af AirTag i 2021.

Denne fælles standard implenteres også af Apple i den kommende iOS 17.5 opdatering, der forventes at blive frigivet snart.

Find Min Enhed kan tilgås fra en webbrowser, ligesom den kan finde som app til telefonen.

Læs også: Luskede AirTags afsløres af ny Android-app.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.