Gadgets

Apple advarer om elendigt iPhone-salg over julen

Har de højere priser for de nye iPhone-modeller endelig ramt Apple?

Har de højere priser på iPhone ramt Apple som en boomerang? Onsdag måtte Apple advare investorerne om, at indtægterne i de sidste tre sidste måneder af 2018 ikke ville leve op til tidligere estimater. De vil ikke engang komme tæt på. Årsagen er et skuffende salg af iPhones.

 Æble-chefen Tim Cook fortæller i et brev til investorerne, at problemet primært skyldes Kina, hvor handelskrigen og en generel økonomisk afmatning gør det svært for Apple. Men han nævner også en anden årsag: At brugerne simpelthen ikke skifter mobiltelefonen ud lige så ofte som tidligere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er dog ikke bare i Kina at salget skuffer. Der er også problemer med at få iPhone-modeller over disken i mere udviklede markeder såsom Europa og USA. Her skyder Cook skylden på ”makro-økonomiske forhold”, ”en stærk dollarkurs” og ”et skifte i den måde teleselskaberne prissætter telefoner”. 

Eller sagt med andre ord: Samtlige iPhone-modeller er blevet markant dyrere, hvilket nok resulterer i, at de fleste af os tænker os om to gange inden vi udskifter vores nuværende iPhone …

Første gang siden 2002

Apple præsenterer sit regnskab for sit første kvartal (oktober til december) i slutningen af januar. Et kvartal, der normalt er et af Apples stærkeste, da det dækker over både iPhone-lancering og julesalg. Apple forventede tidligere en omsætning på cirka 93 milliarder dollars i kvartalet, men har nu nedjusteret forventningerne til 84 milliarder dollars i stedet. 

Ifølge Apple-bloggeren John Gruber er det første gang siden juni 2002, at Apple må advare investorer om svigtende salg. Situationen er da også så bekymrende for Apple, at de har indkaldt de ansatte til et møde, hvor de redegør for den svigtende omsætning.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button