×
Gadgets

Apple med regnskab: Det er tjenesterne, der driver væksten

Mens hardwaresalget nærmest stagnerer buldrer Apples tjenester derudaf. Apple er ikke bekymret.

I de seneste uger og måneder har der været masser af rygter om, at iPhone X salget har været dårligt. I nat kom så tallene fra Apple selv, og selvom de ikke just viser et imponerende salg, er det langt fra den katastrofe, mange har antydet.

Tjener flere penge end nogensinde

Apple har tjent hele 16% mere i dette kvartal end det samme kvartal sidste år. Det er i sig selv lidt en bedrift, for det betyder at Apple har tjent 61,1 mia. dollars i kvartalet, et nærmest ufatteligt højt tal. Det gode resultat er dog ikke et resultat af, at den Californiske producent skovler deres gulvkalv iPhone over disken: Væksten på iPhone var kun omkring 3% – hvilket resulterede i et salg på 52,2 mio. telefoner. Det skal dog hertil føjes, at salget dermed var bedre i foregående kvartal end hvad vi har set de seneste tre år. Ifølge Apple selv er det især fordi iPhone X har solgt godt – den er den bedst sælgende iPhone i kvartalet.

Macs og iPad klarer sig godt

De andre dele af butikken klarer sig fint – iPad salget er steget en lille smule i det seneste kvartal til i alt 9,1 mio., og det endda inden vi rigtigt ser, hvad den nye iPad (som vi har anmeldt her) kan sælge. På trods af, at Apple ikke har gjort meget ved deres Mac produkter over de seneste måneder sælger de også ca. lige så meget som sidste år – i alt blev der solgt 4,08 mio. Macs.

Fremtiden er tjenester

Ligesom ærkerivalen Google ser det ud til, at Apple skal satse mere og mere på deres tjenester. Indtægten på tjenester er nemlig steget med hele 30% og udgør nu 9,2 mia. dollars af Apples samlede omsætning. Vi kan formodentlig forvente, at denne vækst vil fortsætte over de nærmeste år, efterhånden som Apple bevæger sig ind på nye tjeneste områder – eksempelvis tv-produktion, hvor Apple virker aggresive.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.