GadgetsTophistorie

Apple er klar med farverig ny iMac

Den nye iMac med M1 processor kommer i syv farver

Apple har (som rygterne spåede) fået gang i den helt store farvelade med deres nye iMac som kommer i hele 7 forskellige farver – men, interessant nok, ikke i “space grey”. Det kunne tyde på, at Apple måske holder igen og reserverer farven til en kommende “Pro” model. Men for almindelige brugere er der altså en hel bunke nye iMac farver at vælge imellem; blå, grøn, gul, tyrkis, orange, lille og den måske mest “diskrete” grå version.

M1 kommer – også – til iMac

Apple er virkelig glade for deres nye M1 processor, som allerede er kommet i MacMini og MacBook Air – men altså også nu i en helt redesignet iMac. Processoren har i vores tests leveret ganske imponerende ydelse – endda uden særligt meget køling. Især på de bærbare er det vigtigt, fordi det sparer strøm. Men den kølige chip gør, at den nye iMac til gengæld kan designet betydeligt tyndere med to ganske små blæsere – det burde i øvrigt også betyde, at iMac vil være ekstremt stille i forhold til tidligere generationer.

2 versioner af iMac

Den nye iMac kommer i to forskellige konfigurationer – en med 7 kernet M1 processor – og en med 8 kerner. Udover forskellen på processoren er den mindste udgave kun udstyret med to thunderbolt porte – den store har derudover også to USB-C 3.0 porte. Den store har derudover en ny strømforsyning med indbygget ethernet og på det medfølgende tastatur er der også TouchID.

Udover det er grundversionerne ens; 8GB RAM og 256GB hukommelse. Man kan selvfølgelig tilføje mere – men vær opmærksom på, at prisen hurtigt ryger op, og Apple er nærmest ublu med deres opdateringspriser. Prisen for den mindste version er 11.499 kr. – versionen med 8 kerner koster 13.199 kr.

24″ skærm med 4,5K opløsning

Det var egentlig ventet, at Apple ville lancere både en “lille” og en stor iMac – men det blev ved den “lille”. Den er dog vokset en del fra de 21,5″ den forrige generations mindste udgave kunne prale med, og skærmen på den nye iMac er 24″. Den har 4,5K opløsning, hvilket giver en ganske høj PPI – nogenlunde sammenligneligt med forrige generations 27″ udgave.

Ny mus og tastatur – og meget mere…

Den nye iMac kommer naturligvis også med en ny mus og et nyt tastatur – samt en trackpad. Den største nyhed er nok, at der for første gang kommer et eksternt tastatur med TouchID indbygget. Derudover er der også blevet plads til wifi6, bedre højttalere og mikrofon og et 1080p FaceTime kamera – især det sidste er noget, mange har sukket efter, især nu hvor mange møder afholdes via online tjenester.

iMac kan bestilles fra d. 30 april og vil så blive leveret fra slut maj. Priserne starter altså ved 11.499 kr.

Du kan læse mere om den nye iMac her. (Link på engelsk)

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.