×
TeknologiTophistorie

Apple genbruger som aldrig før

Op mod 20% af din nye iPhone består af genbrugsmaterialer, som bliver sorteret og udvundet af Apples nyeste genbrugsrobot, kaldet Taz.

Det er ingen nyhed at Apple gerne vil være miljøvenlige. Deres keynotes har alle dage bestået af et element, hvor de har listet hvor miljøvenlige den sidste nye iPhone eller iPad måtte være.

I deres seneste miljørapport, som du kan dykke ned i her, kan de fortælle at 20% af deres produkter i 2021 bestod af genanvendte materialer. Blandt andet er det første gang at der benyttes certificeret genbrugt guld, mens de har fordoblet brugen af grundstoffet wolfram og kobolt.

Rapporten kommer lige i tide til Earth Day 2022, som fejres verden over den 22. april. Begivenheden bliver naturligvis markeret på Apples tjenester. Her vil. du kunne blive klogere på hvordan Apple genbruger værdifulde ressourcer ligesom du kan støtte det gode formål.

Taz og Daisy klarer ærterne

For at kunne opnå denne grad af genanvendelse har Apple udviklet robotten Taz, som er afbilledet øverst her i artiklen. Taz kan sortere elementer fundet i elektronik fra hinanden, via en teknik der mest af alt minder om en makuleringsmaskine. For eksempel kan den frasortere magneter fra lydmodulerne fundet i en iPhone. Samtidig er robotten Daisy, som kan adskille 1,2 millioner iPhones om året, blevet opgraderet og Apple har til intention at stille patenterne herfra frit til rådighed for andre fabrikanter og forskere.

Robotten Daisy kan adskille 1,2 millioner iPhones om året

Med hjælp fra disse robotter kan Apple drastisk nedbringe behovet for udvindelse af yderligere råstoffer. For hvert ton iPhones robotterne adskiller, kan Apple udvinde mere genanvendeligt guld og kobber end der kan findes i 2000 tons sten fra minedrift.

En af de helt store miljøsyndere er plastik. Apple er i 2021 nede på at kun 4% af deres emballage består af plastik. I 2025 er målet at det skal være fuldstændig udryddet.

Vi får formentlig sat endnu flere ord på Apple miljømæssige status, når der inden længe er WWDC og tilhørende keynote.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.