ElbilerTophistorie

Apple i gang med konkurrent til Android Automotive

CarPlay skal integreres langt dybere i bilen og være et reelt alternativ til det populære Android Automotive. IronHeart hedder systemet.

Android Automotive er blevet en særdeles populær løsning til bilproducenter, der ikke vil bruge kræfter på deres eget styresystem til bilerne. Det huer naturligvis ikke Apple, der tilsyneladende arbejder på en konkurrent, der går under navnet IronHeart. Det hævder kilder til Bloomberg. Ligesom Automotive skal IronHeart integreres langt dybere i bilens systemer.

Bloomberg citerer “kilder med viden om sagen”, men Apple vil naturligvis ikke udtale sig offentligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er syv år siden CarPlay kom til verden og bandt iPhone sammen med bilens infotainmentsystem. Men med IronHeart sigter Apple efter at kunne tilgå både klimasystemer, inteligente sæder, speedomeret, omdrejningstælleren og brændstofinformationer.

Kilderne siger, at IronHeart skal kunne tilgå følgende data fra bilen:

  • Inden- og udendørs temperatur og luftfugtighedsmålinger.
  • Temperaturzoner, blæsere og defrost-systemer.
  • Indstillinger til surround-sound, equalizer, højttalere, subwoofer og volumen.
  • Sæder og armlæn.
  • Speedometer, omdrejningstæller og brændstofinformationer.

Det vil dog kræve bilproducenternes samarbejde og det er langt fra sikkert, de har lyst til at at åbne dørene for Apple – og give Apple mulighed for at indsamle data om kunderne ad den vej. Der går fortsatte rygter om at Apple på sigt vil lave sin egen bil – og dermed blive en konkurrent til de etablerede bilproducenter.

Selv om Apple allerede i 2015 gjorde det muligt for bilproducenterne at få CarPlay til at betjene eksempelvis aircon-anlæg, er der stort set ingen (om nogen) af producenterne, der har valgt at gøre brug af det.

Google har derimod haft stor succes med at overtale bilproducenterne til at basere bilernes styresystemer på Android Automotive. Volvo og Polestar var de første, men siden har Honda, Renault, Ford og hele Stallintis-gruppen meldt sig under Automotive-fanen.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.