Teknologi

Apple køber Intels modem-forretning for 6,7 milliarder

Apple bekræfter i en pressemeddelelse, at firmaet opkøber Intels modem-forretning, deriblandt 5G-teknogi og 2.200 Intel-medarbejdere.

Rygterne har svirret i dagevis, men torsdag aften bekræftede Apple, at de opkøber Intels modem-forretning – inklusive 5G-teknologi – for et beløb på 6,7 milliarder kroner. Intel har siden sidste år leveret samtlige 3G- og 4G-modems til Apple iPhone- og iPad-enheder. Opkøbet forventes gennemført i fjerde kvartal, når det er blevet godkendt af de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Ifølge Wall Street Journal, der bragte rygterne til torvs i første omgang, skal opkøbet være med til at fremskynde 5G-udrulningen i iPhone og iPad. Intel havde ellers droppet udviklingen ag 5G-modems til mobiltelefoner netop fordi Apple for nyligt indgik et forlig med Qualcomm der betyder, at Apple skulle bruge deres 5G-modems i kommende iPhone-modeller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med opkøbet, der inkluderer over 17.000 patenter, har Apple mulighed for at gøre sig uafhængig af Qualcomm. Noget de ifølge rygterne har arbejdet benhårdt på siden sidste år.

Ud over teknologi og patenter overtager Apple også 2.200 medarbejdere, der ifølge pressemeddelelsen bydes velkommen hos Apple.

Apple forventes først at introducere 5G-teknologi i sine enheder i 2020-modellerne.

Back to top button