×
TeknologiTophistorie

Apple M4: Her er alt om den nye chip

Apple M4 chippen der debuterede sammen med iPad Pro, byder bla. på flere kerner og et større fokus kunstig intelligens.

Kun et halvt års tid efter introduktionen af M3 chippen, er Apple klar med efterfølgeren: M4. Den nye chip bygger ovenpå forgængeren, og byder nu på flere kerner, forbedret strømeffektivitet, samt en stærkere Neural Engine.

Op til 10 CPU-kerner

For første gang siden M1, har Apple smidt flere kerner i M4 chippen. Førhen har “standardudgaven” af M1, M2 og M3 budt på 8 kerner, fordelt på 4 performance-kerner og 4 efficiency-kerner.

M4 chippen kommer med enten 9 kerner eller 10 kerner, fordelt på 3-4 performance-kerner (afhængig af konfiguration) og 6 efficiency-kerner. Eksempelvis er den nye iPad Pro med OLED skærm udstyret med en 9-core CPU og 8 GB RAM i udgaven med 256 GB lager og 512 GB lager. Modellerne med 1 TB og 2 TB lager har derimod den “fulde” udgave af M4 med 10 CPU-kerner, samt dobbelt så meget RAM.

Den nye iPad Pro med OLED-skærm kommer med forskellige udgaver af M4 chippen – det afhænger af lagerpladsen.

50% hurtigere end M2

Apple lover desuden op til 50% bedre ydeevne, sammenlignet med iPad Pro med M2 chip. Derudover kan M4 chippen levere samme ydeevne som M2, men kun ved halvdelen af strømforbruget.

Selve grafikchippen ser ud til at være nogenlunde uberørt, sammenlignet med M3. Her er der f.eks. stadig understøttelse af Ray Tracing, Mesh Shading og AV1-videoformatet.

Ny Neural Engine

Neural Engine, altså AI-processoren i M4 chippen, er også blevet opgraderet så den nu kan levere 38 TOPS (trillion operations per second). Dette er lidt over dobbelt så mange beregninger som forgængeren, M3.

Apples fokus på kunstig intelligens, både mht. M4 chippen, men også generelt under eventet, hænger godt sammen med rygerne om at iOS 18 og iPadOS 18 får mange helt nye AI-funktioner.
Læs mere om dette her: iOS 18 vises frem den 10. juni.

Kommer i flere enheder senere på året

iPad Pro er den første enhed der får gavn af M4-chippen, men senere hen på året kan vi også forvente at andre enheder bliver udstyret med samme chip.

Læs også: Snapdragon X tager kampen op mod Apples M chips

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.