×
TeknologiTophistorie

Apple og Google sætter en stopper for uønsket sporing

Sammen vil de to giganter udvikle en standard, der skal forhindre uønsket sporing via AirTags eller andre Bluetooth-trackere.

Lige siden Apple sendte sine AirTags på hylderne, har der været løbende eksempler på, at trackerne er blevet misbrugt til uønsket sporing af personer. Det vil Apple og Google nu sætte en stopper for. Sammen har de udviklet et forslag til en industristandard, der skal forhindre snushaner i at misbruge trackere. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Den nye standard kan implementeres i alle typer af trackere og kan levere advarsler på tværs af iOS og Android. Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security og Pebblebee har udtrykt støtte til initiativet.

– Bluetooth-trackere har skabt enorme brugerfordele, men de bringer også potentialet for uønsket sporing, hvilket kræver handling på tværs af industrien at løse, siger Dave Burke, Googles vicepræsident for Engineering for Android.

Men det er ikke bare Apple og Google, der har lavet de nye specifikationer. De har hentet input fra forskellige sikkerheds- og fortalergrupper og integreret disse i udviklingen. Deriblandt The National Network to End Domestic Violence, NNEVD.

– Disse nye standarder vil minimere mulighederne for misbrug af denne teknologi og gøre det nemmere at opdage uønskede trackere. Vi er taknemmelige for denne indsats og ser frem til at fortsætte med at arbejde sammen for at løse uønsket sporing og misbrug, siger Erica Olsen fra NNEVD.

Specifikationerne er indsendt som et udkast via Internet Engineering Task Force (IETF), en førende organisation for standardudvikling. De næste tre måneder kan intereserrede parter gennemgå og kommentere udkastet. Herefter vil Apple og Google frigive en produktionsimplementering af specifikationen, som derefter vil blive understøttet i fremtidige versioner af iOS og Android.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.