TeknologiTophistorie

Lufthansa forbyder AirTags til at spore bagage

Lufthansa er havnet i en gryende shitstorm efter at de har forbudt rejsende at montere AirTags på indtjekket bagage.

Rejsende med det tyske luftfatsselskab Lufthansa må ikke montere AirTags på bagage, der tjekkes ind. Det meddelte selskabet for nyligt på blandt andet Twitter. Årsagen er sikkerheden. Ifølge Lufthansa overskrider de små sporingsenheder nemlig to sikkerhedsregulativer.

For det første må lithium-batterier kun tages med i håndbagage. For det andet udsender AirTags radiokommunikation – og den skal slukkes under flyvning for ikke at genere flyets systemer.

Lufthansa henviser til de såkalte ICAO-retningslinjer. Men den holder ikke, mener Twitter-juryen.

Apples AirTag benytter nemlig knapcelle-batterier af typen CR2032. Det er den samme type batteri, der benyttes i mange armbåndsure – der ikke er omfattet af nogen forbud.

For det andet argumenterer Twitter-brugerne med, at AirTags er sendere med så lav effekt, at de næppe kan forstyrre kommercielle flys systemer.

Offentligheden har i stedet en anden teori om hvorfor Lufthansa er modstander af sporingsenhederne. Nemlig at det skal forhindre pinlige episoder med forsvundet bagage.

Lufthansa er, så vidt vides, det eneste flyselskab i verden, der har indført forbud mod sporingsenheder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.