Teknologi

Apple-patent tryller Siri om til en personlig chauffør

Et nyt patent antyder, at Siri i fremtiden skal bruges til at få selvkørende biler til at navigere ved hjælp af stemmen.

Apple har bedt om patent på en teknologi, der gør det muligt at få en selvkørende bil til at navigere og køre til en specifik destination – og parkere – bare ved brug af stemmen. Resultatet lyder nærmest som et Siri-lignende system til selvkørende biler.

Patentet, der har den lange titel Guidance of Autonomous Vehicles in Destination Vicinities Using Intent Signals, blev indsendt i august sidste år, men er først nu blevet offentligt tilgængelig. Teknologien, der er beskrevet i patentet, er beregnet til at dirigere selvkørende køretøjer til en destination ved hjælp af stemmekommandoer, bevægelser eller berøringsskærme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mest interessant er stemmestyringen. Ikke alene kan man bede sin bil om at køre til en specifik adresse; systemet er ”åbent”, så du kan fortælle bilen, at du har lyst til indisk mad, hvorefter bilen køres hen til den nærmeste indiske restaurant og parkeres. Også parkeringen er intelligent: 

”Hvis personen for eksempelvis siger ‘jeg vil gerne købe planter til min have’ i nærheden af et storcenter, så kan navigationssystemet beslutte, at køretøjet skal parkeres i nærheden af en indgang mærket ‘havearbejde’ eller lignende,” beskrives det i patentet.

Illustration fra patentansøgningen.

Ud over stemmekontrol kan teknologien og aflæse bevægelser, blikke eller trykbaserede kommandoer ved hjælp af sensorenheder. Et eksempel på en bevægelsesbaseret teknologi er en situation, hvor chaufføren bruger en telefon til at pege på en bestemt parkeringsplads, hvorefter bilen automatisk parkerer på det nøjagtige sted.

Illustration fra patentansøgningen.

Apple er ofte blevet sat i forbindelse med selvkørende biler; det går internet i Apple under navnet Project Titan. Men hvor rygterne i starten gik på, at Apple selv ville bygge en bil, så virker det mere realistisk at Apple i stedet vil koncentrere sig om softwaren til de selvkørende biler. Det kunne denne patentansøgning også godt tyde på.

Patentansøgningen kan læses i sin helhed her.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button