Teknologi

Apple straffer Facebook hårdt for at bryde regler

Tim Cook er sur på Facebook, der har omgået hans App Store-regler for at indsamle væsentlige data om brugerne. Nu har det fået konsekvenser

Apple har ikke taget let på, at Facebook har brudt App Store-reglerne. Allerede onsdag spærrede Apple fuldstændig for den betændte app, men det er ikke alt: Det lader til at Apple har spærret for samtlige apps, der er associeret med Facebooks såkaldte enterprice developer program. Det betyder blandt andet, at ansatte hos det sociale medie ikke længere kan bruge de specielle udviklingsversioner af Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp, men må bruge de udgaver vi andre dødelige kan hente. Det skriver mediet Recode, der citerer kilder hos Facebook.

Historien kort …

Det amerikanske medie Techcrunch kunne i går fortælle, at Mark Zuckerbergs tropper igennem flere år har omgået Apples App Store-regler ved at distribuere Facebook Research App til slutbrugere via en udviklingskonto. App’en indsamler væsentlige informationer om brugerne og det sociale medie har betalt brugere helt ned til 13 år for at installere den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også historien her: Facebook spionerer på teenagere mod betaling

Det er muligt at installere apps uden om App Store ved hjælp af en udviklingskonto, men den funktion er ment til internet brug. Ikke til at distribuere produkter til slutbrugere og Facebook har dermed brudt med reglerne, hvilket i den grad har gjort Apple mugne.

I modvind

Ifølge Recodes kilder arbejder det sociale medie på at ”løse sagen” sammen med Apple.

Der er et klart fokus på Zuvkerberg og kompagnis arbejdsmetoder i disse måneder. Washington Post kunne for et par uger siden fortælle, at den amerikanske Federal Trade Comission, der kører en undersøgelse af Facebook, overvejer at slå det sociale medie over fingrene med ”en rekordstor bøde” for brud på brugernes privatliv.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.