Gadgets

Apple TV med 4K-biografkvalitet

Det var et krav, allerede da den forrige generation af Apple TV blev lanceret for to år siden, men bedre sent end aldrig: Den nye Apple TV 4K boks understøtter, langt om længe, 4K-opløsning med HDR, Dolby Visoon og HDR10, så de nyeste film kan afspilles i 3840 x 2160-opløsning. Med det rigtige tv forstås.

Boksen er blevet udrustet med en potent Apple A10X Fusion-processor, identisk med den, der sidder i iPad Pro. Ifølge marketingstrompeterne gør det Apple TV 4K dobbelt så hurtig som den forrige – og grafikken er endda fire gange hurtigere, loves det. Selv spil kan fremover afvikles i funklende 4K.

Samtidig opgradere Apple videobutikken i iTunes, så man fremover kan købe og leje film i 4K/HDR-kvalitet. Prisen på film forbliver den samme som nu. Og sidder man og ærgrer sig over, at man har købt sine film i “dårlig” HD-opkøsning, kan man glæde sig over, at Apple gratis opdaterer alle købte film til 4K-udgaver.

Apple TV 4K er på gaden den 22. september – også i Danmark.

Peter Engels Ryming

Var med til at starte Danmarks første gadgetmagasin Gear i 2003 og var chefredaktør for magasinet indtil starten af 2009. Samtidig leverede han i en årrække test af forbrugerelektronik til Ekstra Bladet. Har også været redaktør på den danske udgave af T3.
Close

Du bruger en Adblocker

Vi lever af annoncer, så overvej venligst at slå din adblocker fra.