×
Gadgets

Apple TV får ikke Siri herhjemme

Det lød bragende godt, da Apple lancerede sit nye Apple TV i aftes. Stemmestyring, filmstreaming og spil, der skal konkurrere mod konsollen. Alt sammen i en lille boks til omkring en tusindelap. Men der er et par detaljer, Apple glemte at fortælle …

Der bliver ingen stemmestyring i Danmark. Selv om vi har Siri på iPhone og iPad, så er den danske udgave af den digitale assistent åbenbart ikke avanceret nok endnu. Ja, faktisk kommer der kun stemmestyring på fem sprog i otte lande; engelsk, fransk, tysk, japansk og spansk. Det betyder også, at Siri-knappen på fjernbetjeningen skiftes ud med en “søg”-knap i stedet. Både herhjemme og i de mange andre lande, hvor Siri bliver deaktiveret.

Spil-siden bliver også handicappet. For selv om Apple, uden at sige det direkte, lovede spil i konsolklassen, så bliver det meget svært for spiludviklerne at leve op til. Apple har nemlig sat en stram begrænsning på, hvor store apps’ene til Apple TV må være – og den grænse er på sølle 200 megabyte. Det betyder, at ikke engang relativt “simple” spil som Blizzards populære Hearthstone vil kunne installeres på Apple TV, da det fylder knapt 800 megabyte.

Spiludviklerne har dog mulighed for at flekse med grænsen, idet der kan hentes dataklumper ned fra skyen, når der er behov for det. Det tyder på, at vi får masser af spil, hvor der er ventetid inden banerne starter, fordi informationerne skal hentes ned fra nettet først. Ikke optimalt.

Det er stadig uvist præcist hvornår den nye Apple TV rammer Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.