×
TeknologiTophistorie

Apple vil dæmpe stråling fra iPhone

Selv om Sikkerhedsstyrelsen har godkendt SAR stråling fra iPhone 12, har Apple valgt at dæmpe den via en softwareopdatering.

Apple forbereder i øjeblikket en opdatering, der skal dæmpe den såkaldte SAR stråling fra iPhone 12. De franske myndigheder stoppede i sidste uge for alt salg af telefonen, da målinger havde vist, at strålingen overskrider de europæiske grænseværdier.

Specific Absorption Rate, SAR, er en værdi, der fortæller om den stråling, som kroppen udsættes for af elektroniske apparater.

Ifølge Reuters afviser Apple anklagerne og siger, at de høje værdier skyldes den franske målemetode. Den er anderledes end den, der benyttes i resten af EU. Alligevel er Apple gået i gang med at forberede en opdatering, der skal sænke strålingen fra de franske telefoner.

Herhjemme maner Sikkerhedsstyrelsen også til ro:

“Der er ikke på nuværende tidspunkt grund til at anse iPhone 12 som værende farlig at anvende,” skriver Sikkerhedsstyrelsen i et svar til Ritzau.

Frankrig indførte strammere SAR regler i 2020. Normalt måles strålingens effekt udelukkende på hoved og krop, men de nye franske regler inkluderer ekstremiteter såsom hænder. Og det var netop SAR-værdien ved hænderne, der dumpede i den franske test. Værdierne ved hoved og krop oversteg ikke grænseværdierne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.