×
GadgetsTophistorie

Frankrig stopper for salget af iPhone 12: Strålingen er for høj

Ifølge en fransk forbrugerorganisation, så er strålingen fra Apples iPhone 12 over det tilladte. Frankrig har derfor forbudt yderligere salg.

Mens Apple fejrer lanceringen af iPhone 15-lineuppet, så har de skulle forholde sig til en noget kedeligere sag fra Frankrig. Her har de franske myndigheder stoppet for alt salg af iPhone 12, da målinger viser at strålingsniveauet fra modellen overskrider de europæiske regler på området.

Apple har naturligvis fremlagt dokumentation, som skulle bevise at telefonen overholder de nødvendige standarder.

Det er myndigheden Agence Nationale des Fréquences (ANFR), som har pålagt Apple at stoppe for salget af iPhone 12. Helt præcist, så overskrider telefonen grænsen for absorptionshastighed (SAR), som altså i deres målinger ikke overholder de europæiske grænseværdier.

Apple er blevet pålagt at stoppe salget. Hvis ikke det imødekommes, så vil myndighederne tilbagekalde de iPhone 12-modeller, som allerede er solgt til forbrugerne.

Den tilsvarende instans i Tyskland, BNetzA, har indledt deres egne undersøgelser og skulle overveje at gå samme vej som franskmændene.

Der er i følge Reuters ingen umiddelbar fare på færde. Grænseværdierne er i forvejen sat ti gange under det niveau, hvor forskerne har fundet fare for forbrændinger eller hedeslag, grundet strålingen.

Apples iPhone 12 udkom tilbage i 2020. Med introduktionen af iPhone 15 har Apple selv fjernet 12’eren som en del af det officielle udvalg. Men telefonen kan naturligvis stadig købes i mange butikker verden over.

Opdateret: Belgien har i kølvandet på sagen også taget sagen op. Det kan 9to5mac oplyse.

Via
Computerworld
Kilde
Reuters
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.