TeknologiTophistorie

Apple Watch-ejere sover ikke nok

Nyt studie viser, at vi ikke sover nok. Kun tre ud af ti får den søvn, de har behov for, for at opfylde anbefalingerne fra sundhedsvæsenet.

De fleste af os sover ikke nok. Det er en af konklusionerne fra et nyt studie, der er baseret på søvndata indsamlet fra over 42.000 Apple Watch-brugere. Studiet, der netop er blevet offentliggjort, har indsamlet søvndata via Apple Heart and Movement Study.

Via de indsamlede data kunne forskerne, der hører hjemme på Hardward, analysere over 2,9 millioner nætters søvndata. De fandt ud af, at kun 31 procent af disse mennesker får mindst syv timers søvn pr. nat, hvilket er det minimum, der anbefales for raske voksne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Manglende søvn over længere tid kan nedsætte dit immunforsvar og øge risikoen for at få diabetes, overvægt, psykiske sygdomme, hjerteproblemer, fremskynde udviklingen af Alzheimers og i sin yderste konsekvens forårsage en for tidlig død.

sover ikke nok

For deltagere, der havde delt mindst 10 nætters søvndata (i alt 42.455 deltagere), var den gennemsnitlige søvntid pr. person 6 timer og 27 minutter. Altså langt under det anbefalde. 68,8 procent sover ikke nok. Hver femte sov mindre end seks timer.

Dataindsamlingen har stået på siden 2019 men udelukkende i USA. Den er foregået gennem Apples Sundhed-app.

Dette er kun en del af undersøgelsen. Forskere siger, at del to af “Life’s Essential 8-serien” vil blive offentliggjort snart.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.