Gadgets

Apple Watch får søvntracking via opdatering

Medie hævder at Apple så tidligt som i næste uge kan annoncere søvntracking på Apple Watch – og dertilhørende batterioptimering.

Lige siden Apple opkøbte firmaet Beddit, der producerer søvntrackere, har der været spekulationer om teknologien skulle integreres i Apples enheder. Nu mener websitet 9to5Mac at vide, at Apple igennem længere tid har arbejdet på at putte søvntracking i Apple Watch – og muligvis allerede annoncere funktionen under næste uge iPhone-event.

Den nye funktion har kodenavnet ”Burrito” mens det engelske navn bliver ”Time in bed tracking”. Det er meningen at brugeren skal bære Apple Watch natten igennem, hvorefter uret måler søvnkvaliteten ved hjælp af de indbyggede sensorer. Blandt andet via bevægelser, pulsen og støj (via mikrofonen). Alle data gøres tilgængelige via appen Sundhed og en ny Sleep app til Apple Watch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af udfordringerne ved at sove med Apple Watch, er, at mange bruger natten til at oplade uret. Det har Apple tænkt sig at løse ved hjælp af en ny funktion, der skal advare brugeren om at oplade uret inden sengetid, så uret kan klare sig gennem natten.

Står brugeren op inden alarmen lyder, vil alarmen automatisk blive slået fra. Det vil også være muligt at oprette en såkaldt ”silent alarm”, hvor lyden er slået fra og uret vibrerer i stedet. Forstyr ikke-funktionen slås automatisk til, når brugeren går i seng, skriver mediet.

9to5Mac bruger ”personer hos Apple” som kilder til historien. Det er dog uvist om funktionen vil få premiere under næste uges By Innovation Only-event, hvor de nye iPhone-modeller præsenteres. Der har været rygter om nye Apple Watch-modeller, men ikke en ny generation — udelukkende nye materialer. Søvntracking vil, spekuleres det, ikke kræve ny hardware, så den også burde kunne rulles ud på tidligere generationer af uret.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.