×
Gadgets

Apple Watch fører smartwatch-kategorien – men med Fitbit i hælene

Fitbit har hentet på Apple Watch det seneste år, mens hele kategorien er blevet mere populær

Smartwatches bliver stadig mere populære og det seneste år er salget vokset med 37% ifølge en undersøgelse fra Counterpoint Research der holder øje med udviklingen på smartwatch markedet. Apple med deres Apple Watch har stadig en fornuftig føring og sidder på hele 41% af markedet – hvilket dog er et fald fra 48% sidste år. Fitbit har derimod erobret en ganske betragtelig bid og har nu 21%, hvilket er en stigning på 8%. Efter de to følger en lang række andre producenter, der dog alle har mindre end 5% – deriblandt koreanske Samsung, hvis markedsandel faktisk er faldet fra 6 til 3% over det seneste år. Samsung har dog lige lanceret nye modeller, så det kan være det ændrer sig over de kommende måneder.

To ure på top 5

Både Apple og Fitbit har to ure i top fem over de mest solgte smartwatches. Nummer et er – måske lidt overraskende – Apple Watch Series 1. Faktisk udgør salget af Apples ældste smartwatch hele 90% af deres samlede salg. Dernæst følger Fitbits Versa, så et i Danmark ukendt ur – Amazfit BIP – og så først Apple Watch Series 3. Den sidste plads tages af Fitbit Ionic.

Grunden til at Apple Watch Series 1 har førstepladsen kan formentlig tilskrives at brugerne reelt ikke kan se forskel på modellerne og Series 1 er klart billigst. Det kan dog ændre sig d. 12 september, hvor Apple ifølge rygterne lancerer deres nye ur, formentlig navngivet Series 4.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.