×
Gadgets

Apples App Store ramt af malware

Apples App Store er for – så vidt vides – første gang blevet ramt af en ondsindet malware. Det skriver BBC. App Store er omgivet af voldsomme sikkerhedsprocedurer, men det er lykkedes nogle personer – sandsynligvis kinesere – at finde en vej igennem pigtråden.

Ved at snyde udviklere til at hente en modificeret udgave af Apples udviklerværktøj, Xcode, har personerne smuglet kode ind i mindst 37 apps. Kode, der skulle være i stand til at læse og skrive i udklipsholderen og åbne dialogbokse, der kunne bruges til at phishe kontonumre og kodeord.

Blandt de inficerede apps er en række, der er meget populære i Kina, blandt andet Tencents WeChat app, en musik-download-app og en Uber-lignende app. Apple forsikrer, at de inficerede apps er fjernet fra App Store.

“Vi har fjernet de apps, som vi ved er blevet skabt med den forfalskede software, fra App Store. Vi arbejder med udviklerne på at sikre, at de nu bruger den korrekte version af Xcode til at genopbygge deres apps,” skriver Apples talskvinde Christine Monaghan i en e-mail.

Tidligere på måneden blev 225.000 brugernavne og kodeord til Apple-konti stjålet af kinesiske cyber-tyveknægte.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.