Teknologi

16-årig hacker stjæler 90 gigabyte data fra Apples servere

Apple lover, at ingen personlige data er blevet kompromitteret.

Apples servere er blevet lænset for 90 gigabyte data af en 16-årig australsk hacker, der igennem mindst et år har været på jævnlige “besøg” hos giganten. Det skriver The Age. Nu fortæller Apple i en officiel udtalelse, at ingen personlige kundedata blev afsløret eller kompromitteret af hackeren.

Det nævnes ikke præcis hvilke data den 16-årige havde adgang til, men han skulle have fået adgang til såkaldte authorized_keys, der giver login-adgang til brugere. Hackeren forsøgte at skjule sine spor blandt andet via en VPN-adgang, men Apples systemer loggede serienumrene på de MacBook-computere der blev brugt under angrebene.

De to computere er – sammen med en ekstern harddisk og en iPhone – blevet beslaglagt af det australske politi, der havde arbejdet sammen med amerikanske FBI for at finde frem til drengen. Et arbejde der blev lettet at, at drengen pralede med sit forehavende på WhatsApp.

Den 16-årige har erkendt sig skyldig og vil få en dom i næste måned. Ifølge drengens forsvarer udførte drengen angrebene fordi “han er en stor fan af virksomheden” og håbede at kunne få et job hos Apple. Et scenarie, der ikke virker helt realistisk længere …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.