×
Gadgets

Asus lancerer bærbar med to skærme

På Asus ZenBook 14 er trackpad'en skiftet ud med en interaktiv sekundær skærm, der skal opgradere den traditionelle bærbaroplevelse.

Asus har opdateret sin ZenBook 14 bærbare computer og gjort deres ScreenPad – en skærm i stedet for en touchpad – endnu større. ScrenPad-konceptet blev introduceret sidste år, men i årets aftapning er skærmen vokset til 5,65 tommer og der er kommet flere nye funktioner til.

Udover en mere flydende brugeroplevelse inkluderer den en samling af praktiske Asus-hjælpeapps der kan øge produktiviteten, heriblandt Quick Key, som er en makro-funktion der muliggør ét enkelt tryk for automatiske komplekse tastatursekvenser, Handwriting til mere naturlig tekstinput og digitale signaturer, og Number Key til hurtig indtastning af data. 

Den reviderede smartphone-lignende brugerflade er også mere intuitivt og har en forbedret brugervenlighed, fortæller Asus i en pressemeddelelse. Tredjepartsudviklere kan også bruge ASUS API til at optimere deres software og brugeroplevelser til ScreenPad. Hardwaren i ScreenPad 2.0 er også blevet mere energieffektiv end sin forgænger – den anvender 20 procent mindre strøm end ScreenPad 1.0.

Ren Windows-installation

Asus slår også på tromme for, at maskinen kører på en ren Windows 10-installation uden forud installerede tredjepartsprogrammer. Selskabet kalder det for Asus PURE.

“De ekstra tredjepartsapplikationer bruger ofte ekstra processorkraft og hukommelse ved at køre i baggrunden, men med PURE fjernes dette, så brugerne får en hurtigere oplevelse og en bærbar computer, der rent faktisk føles ny og helt frisk ud af æsken. Asus ønsker at give brugerne muligheden for selv at vælge, hvad de vil installere på deres computer,” skriver Asus.

Asus ZenBook 14 har, som navnet antyder, en 14 tommer skærm. Vejledende pris starter fra: 10.499 DKK for i7/16GB/512GB modellen.  Her er specs’ene på maskinen:

ProcessorIntel Core i7
Intel Core i5
Skærm14″ FHD (1920×1080)
StyresystemMicrosoft Windows 10 Home
GrafikNVIDIA GeForce MX250
Intel UHD Graphics 620
Hukommelse8GB / 16GB 2133MHz LPDDR3
Lagerplads256GB / 512GB / 1TB SSD
TilslutningerWifi 5, Bluetooth 5.0, UBC-C, USB 2.0, MicroSD
BatteriOp til 12,3 timer
Dimensioner31,9 x 19,9 x 1,69 cm, 1,26 kilo
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.