Disney+Tophistorie

Biografejer smadrer Mulan-figur i raseri over Disney

En video, hvor en fransk biografejer reagerer … voldsomt … på Disneys beslutning om at trække Mulan-filmen fra biograferne spreder sig.

Alt var klar til premieren på live-action-udgaven af Disney-filmen Mulan; de store papreklamer var endda sendt ud til biograferne. Men så kom COVID-19 og Disney udsatte forståeligt nok premieren. Siden ombestemte Disney sig og besluttede, at filmen i stedet skal have premiere direkte på streamingtjenesten Disney+.

Det er selvfølgelig ikke optimalt for biograferne, der i forvejen er pressede af pandemien – men nogen tager det pænere end andre. I disse dage spredes en video, hvor en fransk biografejer lader sine frustrationer gå ud over netop et papskilt fra Mulan.

Videoen kan ses her:

– Ved at miste Mulan, mister vi muligheden for at tilbyde vores publikum en længe ventet film, som samtidig ville have hjulpet os efter de seneste hårde uger. Det er også en dårlig besked at sende til offentligheden, som havde forventet en biografpremiere, siger biografejeren Gerard Lemoine til websitet Deadline.

Mulan-filmen får nu i stedet premiere direkte på Disney+ den 3. september. Den er ikke en del af det normale abonnement, i stedet skal man betale knapt 200 kroner seperat for at se filmen. Så er den da også betalt.

Herhjemme åbner Disney+ først den 15. september – altså knapt to uger efter premieren – så det vides ikke, om den derfor får chancen for en biografpremiere herhjemme. På Kino.dk står der blot, at filmen “afventer nye premieredato”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.