fbpx

 

 

 

 

Gadgets

Bloomberg: Apple er klar med ny Mac Mini og Air til oktober

En ny, billig Air og en proffessionel Mac Mini kan være på vej i løbet af efteråret

Rygterne om nye produkter fra Apple kommer i en lind strøm for tiden. Om nogle uger har firmaet sin årlige lancering af iPhone, som denne gang vil komme i hele tre nye udgaver. Og ved samme lejlighed kommer Apple formentlig også med et nyt Watch og nye iPad Pro’er. Men mere og mere tyder på, at der også er nye Macs på vej – nærmere bestemt en Mac Mini og en ny udgave af MacBook Air. Det er Bloomberg, der skriver om de to nye modeller.

Salget er faldet

I sidste kvartal blev der kun solgt 3,7 mio. Macs – det er det mindste antal siden 2010, og 13% mindre end samme kvartal sidste år. Det lave styktal er formentlig en god indikation på, at Apple for tiden ikke har attraktive tilbud til massemarkedet. Både MacBook Air og Mac Mini er simpelthen ikke interessante i deres nuværende udgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På tide…

Apple har, mildt sagt, ladet de to billigste af deres computere sygne hen over de seneste år. Mac Mini er ikke opdateret siden 2014 – og dengang var det kun en meget lille opgradering af processoren. Ifølge Bloomberg skulle det være en væsentlig opgradering den mindste Mac får. Formentlig vil den blive udstyret med nyeste generation af Intels chips, mere hukommelse og USB-C. Desværre kan den nye teknologi også betyde, at prisen på Mini bliver højere end tidligere.

MacBook Air har fået sporadiske opdateringer af processor og chipset hen over årene, men designet har været det samme i næsten 6 år. Det er nu det eneste produkt i hele Apples line-up der ikke er blevet opgraderet til det såkaldte Retina Display, som er et højtopløseligt panel hvor brugeren ikke kan se den enkelte pixel. Skærmen bliver i øvrigt indrammet af en betydeligt tyndere kant.

Back to top button