GadgetsTophistorie

[Opdateret] B&O vil genoplive ikoniske pladespillere fra 1970’erne

Med et nyt bæredygtigt projekt vil B&O opkøbe originale gamle pladespillere, sætte dem i stand og opdatere dem til moderne krav.

Bang & Olufsen havde sin storhedstid i 1970’erne og 80’erne. Det samme havde vinylpladen, der de senere år har oplevet lidt af et revival. Derfor giver det på en spøjs måde mening, at B&O nu puster nyt liv i et af deres mest ikoniske produkter fra dengang, nemlig deres Beogram 4000 pladespiller. Resten af Beogram 4000-serien følger.

Gennem det nye Classics-projekt vil Bang & Olufsen hive gamle produkter frem fra gemmerne – og købe dem ind – hvorefter de skal istandsættes og opdateres til moderne krav. Det første produkt, der får Classics-behandlingen er pladespilleren Beogram 4000.

– Gennem Classics undersøger vi ‘Design for Longevity’, som er et princip inden for cirkulær økonomi, der sigter efter at bevare arven og værdien af nogle af vores mest ikoniske produkter fra tidligere årtier. Vi ved, at folk stadig bruger B&O-produkter i deres hjem 25, 35 og endda 45 år efter, at de blev skabt, hvilket er ret unikt i vores branche, siger produktchef Mads Kogsgaard Hansen, der er leder af Classics hos Bang & Olufsen.

Pladespilleren blev i sin tid designet af Jacob Jensen i 1972 ud fra et ønske om at skabe en pladespiller, der var lige dele tidløs og progressiv i sin tekniske ydeevne. Resultatet blev en pladespiller, der var revolutionær på flere parametre. For eksempel bevægede den elektroniske tangentielle pick-up-arm sig konsekvent i en lige vinkel, der sikrede, at registrere altid blev afspillet i den korrekte vinkel. Samtidig betød det også, at Beogram 4000 var den mest ‘danse-sikre’ pladeafspiller på markedet. 

– Ved at udforske og forstå, hvordan vi forlænger levetiden og relevansen af ​​lydprodukter, som folk allerede sætter pris på, hjælper det os med at definere følelsesmæssig holdbarhed, langvarigt håndværk, forældelsesforbindelse og tidløst design, hvilket skaber miljømæssige fordele for vores fremtidige produkter.

B&O er allerede begyndt at udforske, hvordan Beogram 4000 bedst kan møde tidens tendenser og standarder, og lanceringen af dette pilotinitiativ forventes i løbet af 2020. 

[OPDATERING 7.9.2020:] Bang & Olufsen har udsendt følgende præcisering af Classics-projektet:

1. Der er tale om gamle produkter, som hentes/købes hjem til fabrikken i Struer for at blive finpudset, restaureret og opdateret – stadig tro mod det oprindelige design. Der er altså IKKE tale om en ny produktion af det oprindelige design.

2. I første omgang fokuserer Bang & Olufsen på Beogram 4000-serien. Senere i år afslører B&O, hvilket design man først har kastet sig over. Men det er altså ikke Beogram 4000-pladespilleren, men hele serien, Bang & Olufsen har fokus på. Beogram 4000 er nævnt herunder, da det er første design i den oprindelige serie og var helt epokegørende for sin tid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.