GadgetsTophistorie

B&O sælger 50 år gamle pladespillere for 75.000 kr.

For den nette sum af 75.000 kroner kan du nu få fingre i en 50 år gammel klassisk pladespiller, der har fået den helt store restaurering.

B&O er nu klar til at sælge det første produkt fra deres nye Classics-initiativ, nemlig pladespilleren Beogram 4000, der i restaureret udgave hedder Beogram 4000C Recreated Limited Edition. Men du får lov til at betale for fornøjelsen, som det er vanligt, når produktet bærer B&O-logoet.

Pladespilleren har fået en prislap på 75.000 kroner og det er væsentligt mere end da kom på markedet i 1970’erne. Dengang kostede den 3.390 kroner. I nutidskroner ville det være omkring 18.000 kroner.

Så får du til gengæld også en pladespiller, der ikke alene er et designikon, men også er en yderst kapabel pladespiller. Nedenstående er taget fra en anmeldelse af pladespilleren, da den udkom i 1974:

“Med et sikkert design og uovertrufne betjenings- og aftastningsegenskaber vil Beogram 4000 kunne tilfredsstille alle de krav til en pladespiller, der med rimelig kan stilles, uanset om man kalder sig hi-fi entusiast, diskofil eller bare almindelig forbruger. Beogram 4000 må ud fra enhver synsvinkel betegnes som en absolut anbefalelsesværdig grammofon,” konkluderede magasinet High Fidelity i juli 1974, hvor de skamroste pladespilleren i en anmeldelse.

Er du overbevist, skal du til gengæld også skynde dig. Der er kun blevet restaureret 95 eksemplarer. De er alle oprindeligt fremstillet for næsten 50 år siden og er til lejligheden blevet skilt ad og alle dele gennemgået af B&O-teknikere. Hver eneste enkeltkomponent er nøje gennemgået, renset, og – hvor det har været nødvendigt – er de erstattet med nye dele, fortæller B&O.

Beogram 4000c Recreated Limited Edition bygger på den originale pladespillers udtryk og følelse – men med små ændringer. Aluminiummet er poleret og anodiseret i en varmere champagnetone. Det er omgivet af en ny, håndlavet ramme af massivt egetræ.

Pladespilleren kan ses i Bang & Olufsens butikker fra 12. oktober og kan købes fra 19. oktober. Hver enkelt pladespiller har et unikt nummer og leveres i en æske lavet af massivt egetræ med aluminiumsdetaljer. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.