×
GadgetsTophistorie

B&O genopliver klassisk musiksystem

For 375.000 kroner kan du få et vaskeægte ikon i stuen. B&O har restaureret og opdateret Beosystem 9000c.

Nostalgi koster, og når der samtidig sidder et B&O-mærke på dimsen, så koster det ekstra. B&O har genoplivet sit ikoniske Beosystem 9000c fra 1990’erne som en del af deres Recreated Classics-serie. Men du skal dykke dybt i pengetanken for at nyde klassikeren – den har en vejledende udsalgspris på ikke mindre end 375.000 kroner.

Så får du til gengæld et ægte ikon i stuen. Beosound 9000 blev først introduceret i 1996 som et anderledes musiksystem med en 6-disc CD-skifter med indbygget AM/FM-radio, der tilbød visuel afspilning, da CD-formatet var på sit største. Systemet er designet af engelske David Lewis.

Ifølge legenden fik Lewis idéen, da han gik forbi en pladebutik i London, hvor seks CD’er lå på række i vinduet. Det inspirerede ham til at gøre cd’erne synlige i stedet for at gemme dem væk i en sort boks. 

Beosystem 9000c
Beosystem 9000c er lavet i 200 eksemplarer.

Til den eksorbitante pris får du naturligvis højttalere med i købet, nemlig søjlehøjttalerne Beosound 28. Når du tænder for musiksystemet Beosystem 9000c, glider “gardinerne” på Beolab 28-højttalerne til side. Gardinernes position angiver, om lydbølgen er i smal eller bred tilstand, hvor smal tilstand minimerer vægrefleksioner, og bred tilstand udvider lytteområdet ved at sprede lyden rundt i rummet.

Nu med trådløs teknologi

Musiksystemet kommer også med en Beoremote One, der giver mulighed for at styre hele deres setup og samtidig tillader styring gennem en smartphone eller direkte via Beolab 28-højttalerne.

Selv om Beosystem 9000c visuelt ligner originalen fra 1996, så har B&O puttet ny teknologi i gryden i form af trådløse forbindelser. Den består af et udvalg af Airplay 2, Chromecast og Bluetooth 5.0.

Der er lavet 200 eksemplarer af Beosystem 9000c. De er alle blevet grundigt renset og restaureret hos B&O i Struer, hvor de i sin tid også blev født.

Beosystem 9000c vil blive lanceret i udvalgte Bang & Olufsen-butikker verden over og kan købes fra den 24. april 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.