fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Chromecast opdateret med Dolby Vision

Google har software-opdateret Chromecast med Apple TV, så den har bedre wifi-forbindelse, kan vise HDR og andre lækkerier.

Ejere af den lille smækre Chromecast med Google TV, der desværre ikke er officielt lanceret i Danmark, kan nu glæde sig over at få ekstra funktioner som ‘gave’. En softwareopdatering af donglen gør ikke alene wifi-forbindelsen mere stabil, fortæller Google, men tilføjer også HDR og Dolby Vision.

Når den nye software – der fylder voldsomme 168 megabyte – er installeret, er det muligt at dykke dybere ned i videoindstillingerne. Nu er det blandt muligt at vælge foretrukkent HDR-format. Valgmulighederne er, som nævnt, Dolby Vision og HDR, men også SDR, hvis man skulle foretrække det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man kan også manuelt skifte mellem forskellige billedopløsninger og hastigheder, men det er vist primært for de indviede. Har man ikke specielle behov, er det bedre at lade Chromecast vælge for en.

Google fortæller også, at opdateringen forbedrer Chromecast’ens wifi-ydeevne på 5GHz-netværket og i Mesh-systemer. Se den komplette liste med forbedringer herunder:

  • Avanceret videokontrolindstilling til granulære HDR-formater, opløsning / opdateringshastighed og farveformater.
  • HDMI hotplug-forbedringer, der hjælper din Chromecast med at registrere de bedste tilgængelige tv-indstillinger.
  • Wi-Fi-forbedringer til 5 GHz og Mesh-netværk.
  • Forbedringer af Bluetooth-lyd i nogle apps.
  • HDMI-CEC kan nu konfigureres til kun at tænde / slukke for tv’et i indstillingerne.
  • Sikkerhedsopdatering: Android-sikkerhedsopdatering april 2021.

Efter sigende har Google også sikret sig en certificering til at vise HDR10+, men det er adskilt fra denne softwareopdatering.

Så mangler vi bare, at Google tager sig sammen og lancerer Chromecast med Google TV i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button