×
ElbilerTophistorie

Circle K bygger alternativ til Plug & Charge

Circle K Autocharge gør det muligt at lade elbilen uden kreditkort eller app. Men ikke, hvis du kører Volkswagen eller Audi ...

Circle K gør det nu nemmere at lade elbilen ved deres tankstationer, helt uden brug af hverken kreditkort eller app. Opladningen starter så snart ladestikket sættes i bilen og betalingen klares automatisk. Løsningen hedder Autocharge og er et alternativ til Plug & Charge.

Systemet testes i øjeblikket i både Dannmark, Norge og Sverige, og håbet er, at det går i luften inden for et par måneder.

For at anvende Circle K Autocharge kræves der en elbil, der understøtter standarden. Det gør alle elbiler, der er udstyret med et CCS-stik og har en fast MAC-adresse, hvilket er en del. Men der er undtagelser, nemlig de populære MEB-baserede ID-biler fra Volkswagen Audi og (snart også) Ford.

Det er til gengæld de mærker, der står bag Plug & Charge.

Circle K vil også opdatere sin app med en funktion, der skal gøre det nemmere at planlægge rejsen. Det bliver nemlig muligt at se batteristatus på de biler, der er tilsluttet en bestemt station. På den måde kan ventende bilister lettere estimere den potentielle ventetid i tilfælde af kø ved laderen.

I både Norge og Sverige er der allerede nu adgang til Autocharge-testen for menigmand. Hvornår der åbnes for den mulighed herhjemme vides ikke.

Læs også: Clever på vej med Plug & Charge.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.