×
ElbilerTophistorie

Clever på vej med Plug & Charge

Clever har planer om at du skal kunne oplade elbilen uden at hive brikken frem. Plug & Charge introduceres i det nye år.

I en ikke så fjern fremtid behøver du hverken at bruge ladebrik, app eller betalingskort, når du slutter elbiler til en Clever-ladestander. Ladeoperatøren har nemlig planer om at tænde for den såkaldte Plug & Charge teknologi.

Dermed “genkender” ladestanderen selv bilen, når stikket sættes i, og betalingen klares helt automatisk, når opladningen er færdig.

“Vi vil gerne kunne tilbyde vores kunder fleksibilitet og understøtte den nyeste teknologi på markedet. Kunden vil kunne tilknytte sit Clever-abonnement til bilen, og bilen vil herefter kommunikere med ladestanderen og identificere kunden over for Clever,” skriver ladeoperatøren i en mail til iNPUT.

Tidshorisonten var oprindeligt lancering allerede i år, men det når selskabet sandsynligvis ikke.

“Tidsperspektivet har rykket sig lidt, så det bliver med al sandsynlighed først i det nye år,” skriver Clever.

Selskabet har heller ikke lagt sig fast på, hvilke abonnementer der vil få Plug & Charge.

“Den kommercielle er vi stadig ved at afklare. Så det er desværre endnu for tidligt at sige noget om.”

Plug & Charge understøttes allerede af en lang række bilproducenter. Samtlige Volkswagen ID-modeller med software version 3.1 eller nyere understøtter standarden. Det samme gør Skoda Enyaq og Cupra Born. Audi Q4 og Q8 er også med på listen, ligesom Ford Mustang Mach-e og Hyundai Ioniq 6.

I løbet af sommeren vil de første modeller fra BMW få Plug & Charge. De samme vil Renault 5, der dog først kommer i 2024.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.