×
ElbilerTophistorie

[Opdateret] Cirkle K indfører 400 kW lynladere

Cirkle K er begyndt at opsætte 400 kW lynladere på den anden side af sundet. Om to uger begynder de også at sætte dem op herhjemme.

I Sverige er Cirkle K gået i gang med at installere lynladere med en effekt på 400 kW. Indtil videre har to ladestationer fået de nye lynladere, men planen er, at hver ny ladestander, der sættes op fremover, skal kunne levere den højere effekt.

Selv om de færreste biler kan udnytte en ladeeffekt på 400 kW er der alligevel fordele. Da to biler typisk deles om en ladestander, vil der være flere kilowatt til hver bil, der oplader.

– Vi har en stærk plan om at ruste Sverige til fremtiden, og det arbejde er i fuld gang. Vores lange erfaring viser, at det er vigtigt at bygge strategisk udvalgte steder frem for overalt. Derudover skal der både være høj effekt og høj tilgængelighed til opladning på disse steder, siger Jenni Alterling, Senior Manager E-mobility hos Circle K.

Circle K har i dag 565 ladepunkter i Sverige. Herhjemme har kæden knapt 300 lynladepunkter (se en oversigt her). Også herhjemme har Cirkle K planer om at opgradere. I en mail til iNPUT skriver Kirsten Grumstrup, der er Kommunikationschef:

“Vi udruller også 400 kW lynladere i Danmark. De første kommer om cirka 14 dage på vores station på Borgmester Christiansensgade 59. Her sætter vi fire 400 kW lynladere op, udover de seks 300 kW lynladere vi har på stationen i forvejen. Herefter vil vi udrulle 400 kW lynladere løbende i resten af landet.”

Borgmester Christiansensgade 59 ligger i Københavns Sydhavn.

Cirkle K er ikke de eneste, der har hurtigere ladestandere i planerne. Restaurantkæden McDonalds og energi- og telekoncernen Norlys har ambitionen er at opsætte 400 kW lynladere ved mere end 75 restauranter. De tre ladeparker, som hollandske Fastned skal bygge for staten, udstyres også alle med de hurtigere ladere.

[2024.02.19] Opdateret med kommentar fra Cirkle K.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.