×
ElbilerTophistorie

Brugte elbiler er billigst i Danmark

Brugte elbiler er lige nu biligere i Danmark end noget andet sted i Europa. Det viser en undersøgelse, som Bilbasen og Spar Nord står bag.

Det er ikke bare nye elbiler, der går som varmt brød. Interessen for at købe en brugt elbil er vokset betydeligt i de seneste måneder. Anført af Teslas prisnedsættelser er priserne på brugte elbiler nemlig faldet markant. Det viser en undersøgelse, som Bilbasen og Spar Nord står bag.

“Faktisk er det danske brugtbilmarked for elbiler det billigste i Europa med priser, der ligger godt 4 procent under det europæiske gennemsnit,” fremgår det af undersøgelsen.

Og prisfaldende på brugte elbiler kan ses i statistikken. I marts blev der således solgt hele 4.200 brugte elbiler i Danmark, hvilket er 44 procent flere end i februar.

– Tidens mere usikre økonomiske forhold kan medvirke til at understøtte det øgede salg af brugte elbiler, da færre vil være tilbøjelige til at købe en spritny og dermed dyrere bil i dag sammenlignet med for bare 12 måneder siden, forklarer Jens Nyholm, der er Spar Nords cheføkonom.

Prisfaldende på elbiler startede, da Tesla i januar startede en bølge af prisnedsættelser på deres modeller. I midten af april satte Tesla priserne ned for tredje gang i år.

Læs mere: Tesla: Derfor sænker vi priserne.

– Det har betydet, at når prisen på en ny elbil faldt, så faldt priserne på de brugte tilsvarende. Det har betydet, at de brugte elbiler i Danmark er rekordbillige. Og når biler er billige, så ved vi, at danskerne slår til og køber dem, siger markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.