ElbilerTophistorie

Nu dykker brugtprisen på elbiler

Brugtprisen på elbiler har taget et ordentligt dyk efter at Tesla satte priserne ned. Selv konkurrenterne er blevet billigere.

Teslas prisnedsættelse er gået hårdt ud over brugtprisen på elbiler. Mere end 700 elbiler, som ikke er Teslaer, er blevet sat ned i pris siden udmeldingen. Der er gennemsnitligt blevet skåret 33.000 kroner af prisen på brugte elbiler, fortæller Bilbasen, der formidler køb og salg af brugte og nye biler.

– Baggrunden er, at hvis den brugte Tesla falder i pris, så gør alternativet det samme. Og forhandlerne har altså reageret hurtigt på prisfaldet, siger markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen til nyhedsbureauet Ritzau.

Jo nyere bil, jo højere nedsættelse, oplyser Bilbasen. For nyere Tesla Model 3 var den gennemsnitlige nedsættelse 55.000 kroner og for Model Y 76.000 kroner, mens nyere elbiler i et bredt perspektiv blev sat 46.000 kroner ned i gennemsnit.

Oversigt over prisrettelser for elbilerne i tre prissegmenter:

PrissegmentAntal prisrettelser
300.000 – 399.999 kr.352 (78)
400.000 – 499.999 kr.478 (61)
500.000 – 599.999 kr.313 (74)
* tallet i parantes er antal rettelser i ugen før. (Kilde: Bilbasen).

Interessen for elbilerne har efterfølgende været massiv, fortæller Jan Lang. Det ses bl.a. i antallet af oprettede søgeagenter, der steget seks gange normalen, så der fredag, lørdag og søndag er oprettet mere end 7.200 søgeagenter.

Interessen har medført et salg af over 200 brugte Tesla’er i weekenden – det er mere end gange flere end normalt.

Vent og se …

Bilisternes interesseorganisation, FDM, forventer at Teslas prisnedsættelser ikke alene vil påvirke brugtprisen på elbiler, men også nyprisen. De opfordrer derfor til at afvente markedet, hvis man vil ud og købe en elbil, som ikke er en Tesla.

– Det er en rigtig god nyhed for elbilismen, at det nu bliver billigere, så mange flere danskere kan komme med på bølgen. Det er det, som vi hele tiden har efterspurgt, siger Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom hos FDM til DR Nyheder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.