Pixel
Home

Dansk opfindelse klarer tandbørstningen på seks sekunder

Det ligner ikke en tandbørste, men danske Unobrush hævder at fjerne 99,9 procent af alle bakterier i tænderne på bare seks sekunder.

Det lyder som ren science fiction, men med Unobrush kan du rense dine tænder på bare seks sekunder. Dimsen ændrer fundamentalt måden, vi børster vores tænder – og det lader til, at det kan blive en succes: Brugerne kaster penge efter Unobrush på Kickstarter, hvor de danske opfindere har bedt om økonomisk hjælp til at realisere projektet. I skrivende stund har de samlet knapt 3,8 millioner kroner. De bad om sølle 100.000 kroner.

Unobrush ligner overhovedet ikke en traditionel tandbørste. I stedet bruger den et badesvamp-lignende mundstykke, der udsender soniske vibrationer til at rense alle tænderne i munden på en gang – på bare seks sekunder.

Demonstration af Unobrush-tandbørsten.

Mundstykket/svampen er fremstillet i et blødt materiale, der former sig efter tænderne, når man bider sammen om den. Folkene bag opfindelsen hævder, at den formår at fjerne 99,9 procent af bakterierne på og imellem tænderne – og så beskytter den samtidig gummerne. En traditionel tandbørste fjerner omkring 40-80 procent af bakterierne, hævder Unobrush.

Når Unobrush-tandbørsten ikke bruges, placeres den i en medfølgende dockingstation, der både oplader enheden og slår bakterierne ihjel med UV-lys. Den er altså også renere end den gennemsnitlige analoge tandbørste, der ofte er fyldt med bakterier kva sin placering tæt på toilettet. Et mundstykke kan bruges i en måned, inden det skal skiftes – et nyt vil koste 3 dollars, cirka 21 kroner.

Danske iværksættere

Bag Unobrush står to danske iværksættere, nemlig Andreas Singh Dierks og Daniel Stage Kristensen, begge bare 19 år. Andreas’ bedstefar lider af Parkinsons og har problemer med at bruge en traditionel tandbørste. Derfor udtænkte Andreas i sommeren 2016 Unobrush og i janaur i år var den første prototype klar.

Kickstarter-kampagnen løber indtil 22. november og Unobrush forventer at kunne levere de første enheder i maj 2019.

Vil du have flere nyheder om det intelligente hjem direkte i dit nyhedsfeed, så giv os et Like på vores Facebook-side!