Gadgets

Danskerne elsker Sonos og MobilePay

… og vi anbefaler hellere end gerne begge brands til venner, familie og kolleger.

MobilePay, Sonos og Bose er tre tech-brands som vi danskere meget gerne anbefaler til venner og familie. På den netop udgivne top 10 over Danmarks mest anbefalede varemærker indtager de tre brands henholdsvis anden, tredje og fjerdepladsen – kun overgået af Lærerstandens Brandforsikring.

Sonos er gået direkte ind på en tredjeplads – sidste år optrådte de slet ikke i top 10. Det samme gør sig gældende for Bose, der ligger på en fjerdeplads. MobilePay beholder sin andenplads fra sidste år. Sjovt nok er hverken Apple eller Samsung at finde på top 10. Samsung ligger på en 34. plads med 49,3 point, mens Apple er på en 47. plads med 47,6 point.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Her er Top 10-listen fra YouGov.

Huawei fortsætter opad

Til gengæld fortsætter Huawei med at vækste på listen. Sidste år havde de den største fremgang af alle med en plus-score på 11,9 point. I år må kineserne ”nøjes” med 8 points tilgang, hvilket rækker til en fjerdeplads på listen over mærker med størst vækst. Det giver Huawei en score på 49,5 hvilket dog ikke er nok til at få dem ind på top 10. Her er en top syv over de tech-brands, vi danskere helst vil anbefale andre at bruge:

01. MobilePay (68,1)
02. Sonos (65,6)
03. Bose (63,4)
04. Huawei (49,5)
05. Samsung (49,3)
06. Apple (47,6)
07. Spotify (42,5)

Det er virksomheden YouGov, der står bag den årlige brand-undersøgelse. Brand advocacy-scoren findes ved, at man spørger respondenter, hvilke mærker de vil ANBEFALE til venner, familie eller kollegaer, og hvilke de vil anbefale dem at UNDGÅ. Netscoren beregnes som positive minus negative tilkendegivelser. Data er et samlet gennemsnit for alle interview med kunder af de enkelte brands i perioden 1. november 2017 til og med 31. oktober 2018. Der er kun medregnet brands, som har opnået minimum 300 interview i perioden. Du kan gå på opdagelse i listen (og de sidste års lister) hos YouGov via dette link.

Back to top button