Streaming

DBU blander sig i debatten om Yousee-kanalpakker

DBU er overhovedet ikke tilfredse med, at Yousee fjerner Discovery-pakkerne – og dermed foldboldlandskampe – fra sine tv-pakker.

I sidste uge meldte tv-udbyderen Yousee ud, at de Discovery-kanaler der indgår i de faste tv-pakker, skal flyttes over i bland-selv-løsningen. Et træk, der vil betyde, at man skal tilkøbe mindst en ekstra kanal, hvis man fortsat ønsker at se fodboldlandsholdets kampe – eller næste års OL i Tokyo. Det er hverken DBU eller Dansk Idræts Forbund tilfredse med.

– Set udefra ligner det her et forhandlingsspil, som sports-Danmark er blevet gidsler i, skriver direktør i DIF Morten Mølholm, i en pressemeddelelse.

– Vi synes, det er en ærgerlig beslutning, at YouSee går ind og trækker tæppet væk under Discovery og gør det svært for rigtig mange fans. Jeg kan godt forstå, der er fans, som er sure og skuffede over det her. Det er også derfor, vi måske går lidt bombastisk ud og siger, at vi ikke synes, det er en god beslutning, der er truffet her, siger DBUs konstituerede direktør, Kenneth Reeh, til BT Sporten.

Discovery står bag Kanal 4, Kanal 5, Kanal 6, Canal 9 og Eurosport-kanalerne. Yousee vil flytte samtlige Discoverys kanaler over i bland-selv-løsningen. Det har fået Discovery til at true med at trække sine kanaler helt fra Yousees univers.

– Vi bakker rigtig meget op om vores samarbejdspartner Discovery i den her sag. Både fordi vi har et godt samarbejde med Discovery, og fordi vi har en interesse i, at så mange som muligt så let som muligt kan se vores landshold spille til en rimelig penge, siger Kenneth Reeh til BT Sporten.

Discovery er gået til modangreb mod Yousee og har blandt andet indrykket annoncer i landets aviser og på egne kanaler, hvor de anbefaler kunderne til at finde alternativer til Yousee:

“Yousee siger, de er i forhandling med Discovery. Det er de ikke. Yousee fjerner Discorverys kanaler – for Yousee har taget et valg for dig og for næsten halvdelen af den danske befolkning. De siger, du skal blande selv, men de mener, du skal blande dig udenom. Det er helt sort. Vil du være sikker på at kunne se alt vores indhold kan du se det her: Dplay, Boxer, Stofa, Waoo, Canal Digital og Telia,”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.