×
Teknologi

Din næste iPhone får augmented reality

Apple knokler hårdt på at finde en teknologi, der kan tage iPhone et skridt videre. En af mulighederne er, ifølge Business Insider, at den kommende iPhone skal udstyres med augmented reality. Faktisk skal Apple have mere end tusind mand i Israel til at arbejde på projektet, skriver nyhedstjenesten.

Snapchat-filter

En af de konkrete tiltag, der arbejdes på, er et Snapchat-lignende filter til iPhone-kameraet. Filteret gør det muligt at lægge grafiske elementer på motivet – for eksempel en maske – og bibeholde grafikken selv om motivet bevæger sig. Det gøres muligt ved at benytte en metode, der kan måle dybden og finde specifikke objekter i billedet.

Æblechefen Tim Cook har ved flere lejligheder udtrykt sin begejstring for augmented reality, AR, der lægger et digitalt lag hen over virkeligheden. Han har ligeledes sagt i et interview, at AR er en kerneteknologi og ikke nødvendigvis et seperat produkt.

Store investeringer

Samtidig har Apple de seneste år købt mindst tre virksomheder, der arbejder med AR; nemlig de to israelske virksomheder PrimeSense og RealFace, samt tyske Metaio. Ud over at implementere AR i iPhone, rygtes det, at Apple på et senere tidspunkt vil lancere et sæt AR-briller.

iPhone 8 – eller X som nogen gætter den vil hedde – forventes at blive præsenteret ved et event i september måned. Ud over AR-rygterne gættes der på, at telefonen vil få kant-til-kant-skærm, trådløs opladning og dobbeltkamera (som i den nuværende iPhone 7 Plus). Sidstnævnte er nødvendig for at kunne bedømme dybden i motiver.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.