×
ElbilerFremtidens Hjem

Her er din nye, selvflyvende helikoptertaxi!

Hvis du har set Familien Jetson (eller Det Femte Element), så ved du, at fremtiden kommer til at byde på flyvende biler. Spørgsmålet er bare, hvor længe vi skal blive ved med at vente!?

Faktisk arbejdes der på sagen. Så forskellige firmaer som Airbus og Uber har gang i konkrete projekter, som skal gøre asfalterede veje overflødige. Men hvor disse firmaers ideer stadig er på tegnebrættet, er det tyske firma E-volo nået en hel del længere. Så langt, at man i disse dage på AERO, en stor luftfartsmesse i Friedrichshafen, første gang kan stifte bekendtskab med Volocopter 2X, der er klar til at gå i produktion. Det skriver E-volo i en pressemeddelelse.

Der er tale om et såkaldt VTOL-fartøj (vertical take-off and landing), som kan flyve med to passagerer. Volocopter 2X er 100% elektrisk, og hvis man ellers har pilotcertifikat til såkaldte UL-fly, vil man kunne flyve multikopteren fra 2018.

Selvflyvende taxi flyver fra 2018

Fra 2018 planlægger E-volo flere pilotprojekter i Tyskland. Her skal Volocopter 2X skal indsættes som flyvende taxi. Men hvor man i første omgang kun ville kunne flyve en taxitur med en pilot bag styrepinden, fortæller E-volo, at multikopteren er baseret på teknologi, der tillader fjernstyrede og sågar autonome flyvninger.

Med andre ord er den selvflyvende taxi, som du bare tilkalder via din mobiltelefon, hvorefter du bliver fløjet hvorhen du vil uden om alle trafikpropper, muligvis snart en realitet!

Volocopter 2X bæres af 18 rotorer, som forsynes med strøm af 9 uafhængige batterier. Den kan flyve op til 100 km/t, og rækkevidden er op til 27 kilometer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.