×
Teknologi

Den selvkørende lastbil ligner en kummefryser på hjul: The T-Pod

Der går ikke mere end tre år før de selvkørende elektriske lastbiler kører i fast rutefart, hvis det står til svenske Einride. De har netop præsenteret deres bud på en selvkørende lastbil, T-Pod, der kan køre ca. 200km på en opladning og har plads til 15 pallers gods.

T-Pod ligner virkelig noget fra en science fiction film: En enorm kasse på hjul – ingen vinduer, intet førerhus, for der behøver aldrig være en fører i bilen. På motorvejen er lastbilen 100% selvkørende, men på andre strækninger vil den være kontrolleret manuelt fra et centralt kontrolrum der til gengæld kan kontrollere flere lastbiler. Kontrolrummet vil også hele tiden overvåge lastbilerne når de kører på motorvejen – i tilfælde af uforudsete problemer.

Klar til 2020

lige nu arbejder Einride på at bygge laderstationer til lastbilerne, men de forventer altså at være på gaden med ca. 200 lastbiler i løbet af 2020. De første kunder vil kunne købe en T-Pod allerede i slutningen af i år, og den første rute er allerede planlagt: Lastbilerne skal køre imellem Gøteborg og Helsingborg, og vil i 2020 transportere mere end 2 millioner paller gods pr. år.

Udover Einride er både Uber og Mercedes langt i planerne for selvkørende, elektriske lastbiler.

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.