ElbilerTophistorie

Dobbelt op på elbiler på vejene

Der er grøn fremgang i en generel tilbagegang. Bestanden af elbiler i Danmark er mere end fordoblet det seneste år.

Miljøet jubler over udviklingen i bilsalget herhjemme. Ikke alene sælges der færre biler generelt. Af dem, der sælges, udgør elbiler en stadigt stigende del. Således er antallet af elbiler i Danmark mere end fordoblet det seneste år. I dag er der indregistreret 88.351 elbiler i Danmark mod 41.556 samme tidspunkt sidste år.

– Indregistreringstallene er generelt faldende grundet den globale forsyningskrise. Det er dog bemærkelsesværdigt hvor hurtigt skiftet til de grønne biler går i Danmark, siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

I årets første seks måneder er der indregistreret 12.159 nye elbiler. Det er en markant fremgang i forhold til samme tidspunkt sidste år. I alt blev der indregistreret 73.490 personbiler i årets første halvår.

Elbilerne står altså for knapt 17 procent af salget i år – eller knapt hver sjette nye bil kører på ren el. Sidste år var det 13 procent – og i 2020 bare 7 procent.

Generelt er antallet af nye indregistreringer af biler, fossil som el, faldet med 23,8 procent i år, sammenlignet med sidste år.

Tallene for salget af de enkelte modeller er endnu ikke offentliggjort. Vi opdaterer naturligvis vores Elbil Zeitgeist så snart de forelægger.

Det stigende antal elbiler – og EUs beslutning om at udfase fossilbiler fra 2035 – får dog også De Danske Bilimportører til at råbe vagt i gevær:

– Vi er meget bekymret for, om Europa når at få fuldt udbygget ladeinfrastrukturen frem mod 2035. Hvis ikke det lykkes, får vi ikke for alvor nedbragt CO2-udledningen. Det er dog positivt at se, hvor mange nye aktører, der melder sig på markedet for opladning, selvom det stadig går for langsomt med opsætning af ladestandere i Europa”, siger Mads Rørvig.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.