fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

DR lancerer nyhedsapp til børn og unge

Ultra Nyt+ hedder en ny app fra DR, der lanceres i dag til de 9-14-årige. Den bruger interaktive greb fra de sociale medier.

150 skolebørn har været inddraget i udviklingen af DR’s nye nyhedsapp, Ultra Nyt+, der lanceres i dag. Den skal – ved at bruge interaktive greb, børnene kender fra sociale medier, gøre nyheder relevante for dem. Men den sigter efter at give børnene et frirum fra netop de sociale medier, der for flere fører til stress og uro, fordi det let kan blive til en opskruet konkurrence, der ikke altid er af det gode, fortæller DR i en pressemeddelelsen.

– Det har været sjovt at se, at der blandt børnene er en tendens til, at man gerne vil kunne ytre sig anonymt og have et mere ’hemmeligt rum’, hvor man trygt kan afprøve sig selv og sine holdninger. Flere vil gerne kunne undgå at blive åbent bedømt af hverken voksne eller andre unge, fortæller Katrine Granholm, der er digital børneredaktør for Minisjang, Ramasjang, Ultra og DR Lær.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ultra Nyt+ er derfor udarbejdet med det sigte at give et mere trygt og ikke-stressende tilbud til de unge. Et tilbud, der kombinerer underholdning, spejling og involvering med nogle trygge rammer til at udforske både gode og dårlige nyheder, der er relevante for dem, fortæller DR.

Erfaringer fra ’Ultra Nyt’s arbejde de seneste år og brugerinddragelsen i udviklingen af appen, viser i tillæg, at man via en legende og fællesskabsorienteret tilgang, kan gøre nyheder relevante og få børns nyhedsforbrug og motivation til at stige. Det sker i den nye app ved, at man skaber et engagerende univers, hvor børnene kan både quizze og svare på spørgsmål om dagens nyheder. De får ligeledes herigennem direkte medbestemmelse omkring, hvilke nyheder, der kommer i tv-udsendelserne.

– For at sikre at vi bygger en app, som børnene rent faktisk vil bruge, har vi bygget og testet et hav af prototyper. Den app, vi lancerer i dag, er udelukkende bygget på børnenes indspark. Og vi er slet ikke færdige. For vi skal løbende videreudvikle appen på baggrund af den feedback, vi får, når den kommer ud og bliver brugt af børnene, for at sikre, at vi hele tiden flytter os i takt med børnene, siger Maria Kennet, der er product manager for DR’s digitale børneprodukter.

Ultra Nyt+ kan hentes til både iPhone og Android-telefoner

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button