DRTV

Nu er kvaliteten på DRTV-streaming bedre end på kabel-tv

Danmarks Radio har forbedret både opløsning og signal på DRTV, så billedet nu er teoretisk bedre end hos kabel-tv-selskaberne

Hvis du har oplevet, at billedet på DRTV har set bedre ud indenfor den sidste måned, så er det ikke nødvendigvis indbildning. Streamingtjenesten har nemlig hævet opløsningen på arkivprogrammer fra 720p til 1080p Full HD – og samtidig øget bitraten, så billedet ikke er komprimeret så hårdt. Begge dele giver markant bedre billeder. Faktisk så gode billeder, at de nu overgår kabel-tv-distributører som Stofa og Yousee, der stadig sender DR i 720p.

Tidligere har arkivindholdet været streamet med en bitrate på op til 3 Mb/s, men den er nu blevet øget til 4,5 Mb/s, fortæller Mikkel Müller, Underdirektør samt chef i DR Teknologi, til websitet Flatpanels.

100 udsendelser i 1080p

– Den anden ændring er, at vi også er begyndt at lægge ondemand-indhold ud i 1080p-opløsning. Der er cirka 100 stykker indhold, som ligger tilgængeligt i 1080p på nuværende tidspunkt, siger Mikkel Müller.

Blandt andet kan Doggystyle, De Skadede Patienter og Simons Superkræfter: Tankens Kraft ses i 1080p på nuværende tidspunkt, men DRTV arbejder løbende på at udbyde mere indhold i den højere billedopløsning.

Næste skridt på vejen bliver at give live-streamingen samme omgang, men det sker tidligst til foråret, fortæller Mikkel Müller.

Kilde
Flatpanels.dk
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.