×
Elbiler

DriveNow og car2go bliver til ShareNow

Bybils-tjenesten DriveNow bliver til ShareNow og får mange flere biler i flere forskellige lande.

Bybilskoncepterne DriveNow og car2go har slået pjalterne sammen i et nyt tiltag, der har fået navnet ShareNow. I første omgang betyder det flere biler i flere byer til kunderne, men ambitionen er, at tjenesten på sigt skal være helt elektrisk og helt selvkørende. 

Firmaerne bag de to tjenester – BMW Group og Daimler AG – vil investere mere end syv milliarder kroner i ShareNow-projektet, der knopskyder med fire nye tjenester, nemlig ReachNow der tilbyder løsninger på tværs af transportformer, ChargeNow til opladning, FreeNow til taxikørsel (tænk Uber) og ParkNow til deling af parkeringspladser.

– Ved at skabe et intelligent netværk af fælles tjenester vil vi være i stand til at forme den nuværende og fremtidige mobilitet i byerne og drage størt mulig udbytte af de muligheder, der er åbnet ved digitalisering, tjenester og kundernes voksende mobilitetsbehov, siger Dieter Zetsche, der er CEO for Daimler AG, der blandt andet står bag Mercedes-Benz, i en pressemeddelelse.

Car2go lukkede sin tjeneste i Danmark efter bare 17 måneder i januar 2016, mens DriveNow har formået at bide sig fast. For DriveNow-kunderne i Danmark sker der i første omgang ingen ændringer. Men ShareNow arbejder på at DriveNow-kunder i Danmark kan blive medlem hos car2go i de markeder, hvor car2go opererer.  Der arbejdes allerede på at lave en fælles app, oplyser tjenesten.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.