×
ElbilerTophistorie

Vejdirektoratet spytter 97 mio. i el-delebiler

Pengepulje på 97 millioner kroner skal få flere danskere til at vælge el-delebiler.

En digital platform, der gør det nemt og hurtigt at booke et ledigt køretøj i tyndt befolkede områder, etablering af mere end 50 ladestandere forbeholdt el-delebiler i København, og tilskud til små delebilsforeninger. Det er nogle af de projekter, som Vejdirektoratet gav tilsagn om tilskud til i sidste års ansøgningspulje til fremme af el-delebiler i Danmark.

Nu er anden ansøgningsrunde for puljen, der skal få flere danskere til at tilvælge el-delebiler, så på trapperne. Dette års pulje er på 97 millioner kroner. Puljen er en del af en samlet tilskudspulje på 105 millioner kroner, der stammer fra Infrastrukturplan 2035, og hvor pengene blev afsat til at blive udmøntet over to år.

I 2023 blev der givet tilsagn om tilskud til syv forskellige projekter fordelt på hovedstad såvel som i provinsen. Den geografiske spredning håber Vejdirektoratet vil gentage sig i år.

– Vi håber på ansøgninger fra projekter spredt over hele landet, så flest muligt kan få glæde af at kunne bruge en el-delebil. Hvis man i et lokalsamfund støtter op om en el-delebilsordning, så kan nogle familier måske undgå at købe anden eller tredje bil. Og for familier, der ikke bruger ekstrabilen så ofte, kan det faktisk være en økonomisk fordel, samtidig med at man gør noget godt for klimaet, siger Mette Fynbo, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Der kan gives tilskud til:

  • Etablering af parkeringspladser med ladestandere forbeholdt el-delebiler.
  • Pilotprojekter.
  • Lokale markedsundersøgelser.
  • Udvikling af nye tiltag og platforme.

Projektet skal dog være alment tilgængelig – og have et “væsentligt potentiale”. Der åbnes for ansøgninger mandag 1. juli kl. 10.00.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.