ElbilerTophistorie

Produktionen af ikonet BMW i3 er ophørt

Efter otte år har BMW trukket stikket på isbryderen BMW i3, der er den 13. mest solgte elbil herhjemme nogensinde.

Så gik den ikke længere. BMW har stoppet produktionen af den ikoniske elbil BMW i3, der har været på gaden i otte et halvt år. For bare få dage siden kørte eksemplar nummer 250.000 af samlebåndet i Leipzig, hvor bilen er blevet produceret. Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

Nu skal fabrikken indstilles til at producere den næste generation af Mini Countryman i stedet. Produktionen starter næste år.

BMW i3 kom på markedet i 2013 som en af de første “rene” elbiler. Der er som sagt produceret en kvart milllion eksemplarer og 2.206 af dem er blevet indregistreret i Danmark. Et par hundrede af virksomheder, resten af privatpersoner.

Modellen er blandt andet blevet blevet udødeliggjort gennem tjenesten Share Now, der har 125 eksemplarer på gaden i København.

Så sent som sidste år blev BMW i3 faktisk kåret som årets brugte elbil af af en jury, bestående af motorjournalister fra en lang række landsdækkende medier, teknikere og FDM. I den forbindelse sagde Andreas Lang Hedegaard fra Biltorvet om i3’eren:

– Den lille tyske elbil var helt sikkert forud for sin tid, da den blev lanceret i 2013. Faktisk er BMW i3 bare blevet mere populær med tiden, i takt med at køberne har fået øjnene op for elbilernes kvaliteter, og at BMW har lanceret opdateringer med større batterier. For i3 er ikke den oplagte bil, hvis du kører fra Århus til København to gange om ugen. Den er til gengæld hamrende sjov, dynamisk, kvik og frisk at køre.

BMW i3
BMW i3 samles på fabrrikken i Leipzig (foto: BMW).

BMW i3 er allerede væk fra den danske BMW-hjemmeside. Fremover vil tyskerne koncentere sig om de nyere og mere tidsvarende elbilsmodeller – og dem har de rigeligt af, som dt ses på skærmbilledet herunder …

Efter otte år har BMW trukket stikket på BMW i3, der er den 13. mest solgte elbil herhjemme nogensinde.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.